19 ilde “Sibergöz 11” operasyonlarında 45 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sibergöz-11” operasyonları kapsamında yakalanan 45 şüpheliden 14’ünün tutuklandığını açıkladı.

19 ilde “Sibergöz 11” operasyonlarında 45 şüpheli yakalandı
Yayınlama: 04.01.2024
4
A+
A-

Bakan Yerlikaya, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Letgo, Facebook Marketplace isimli e-ticaret platformları ve internet sitesi üzerinden “Ürün Satışı ve Araç Kiralama” temalarını kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyenlerle mücadele kapsamında Mersin, Adana, Diyarbakır ve Antalya olmak üzere 4 ilde 5 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Ödeme ve bilişim sistemleri suçlarıyla mücadele kapsamında Batman, Afyonkarahisar, İstanbul, Sakarya, Adıyaman ve Çanakkale toplam 6 ilde 10 farklı operasyonda 17 şüphelinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, “Bunlardan 7’si tutuklandı. Yasa Dışı Bahisle Mücadele kapsamında Diyarbakır, Hatay ve Karabük olmak üzere 3 ilde 4 farklı operasyonda 6 şüpheli yakalandı. 3 şahıs tutuklandı.” dedi.

Bakan Yerlikaya, Çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ, Kütahya, İzmir, Samsun, Konya, Tokat ve Muş olmak üzere 9 ilde 15 farklı operasyonda 17 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 4’ünün tutuklandığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

“Yakalanan 7 şüphelinin 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı tespit edildi.  Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimiz duası sizinle.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.