8. Anadolu Medya Ödülleri Töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hakkari'de Hukuk Gereğini Yaptı”

Sanayi Haber Ajansı olarak katılım sağladığımız 8. Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınmasıyla ilgili olarak, “Terörle sivil siyaset yan yana durmaz, terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir. Hukuk gereğini yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir,” dedi.

8. Anadolu Medya Ödülleri Töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hakkari'de Hukuk Gereğini Yaptı”
Yayınlama: 05.06.2024
4
A+
A-

Erdoğan, konuşmasında Anadolu Yayıncılar Derneği’nin 14 yıl önce başlayan faaliyetlerinden ve federasyonun büyümesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Halktan yana ve halka karşı kendisini sorumlu hisseden mahalli medyanın yerini başka hiçbir kurum alamaz. Anadolu medyası ne kadar etkili olursa, demokrasi kültürümüz o kadar güçlü olacaktır,” ifadelerini kullandı.

Medya ve Demokrasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatları boyunca Anadolu yayıncılığının yanında olduklarını ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar pek çok kritik süreçte Anadolu medyasının demokrasiyi savunduğunu vurguladı. “Gezi olaylarında birileri 24 saat Gezici vandalları överken, sizler milletten yana net tavır koydunuz,” dedi.

Filistin’e Destek

Erdoğan, Anadolu medyasının Gazze’deki katliam karşısındaki duruşunu övdü ve Filistinli gazetecilerin hatıralarına sahip çıktıkları için teşekkür etti. “Vicdanı kurumayan hiçbir kimse böyle bir zulme sessiz kalamaz. Yıllardır bize basın özgürlüğü dersi verenler, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananlara seslerini çıkarmıyor,” diyerek uluslararası basının çifte standartlarını eleştirdi.

Terör ve Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla mücadelenin önemine değinerek, “Terörle sivil siyaset yan yana durmaz. Terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Sırtını elinde kalaşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayanarak meşru siyaset yapılmaz,” dedi. Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınması konusuna da değinen Erdoğan, yargının hukuku konuşturduğunu ve hukukun gereğini yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Türkiye’nin Demokrasi Mücadelesi

Erdoğan, konuşmasında Türkiye’de medyanın uzun yıllar vesayet altında yayın yaptığını ve darbe dönemlerinde basının nasıl kullanıldığını hatırlatarak, “27 Mayıs darbesine hazırlık sürecinde cuntacıların basın bülteni gibi çıkan gazeteleri şimdi yüzümüz kızararak okuyoruz,” ifadelerini kullandı. Medyanın, terör örgütlerine karşı devletin yanında saf tutması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Anadolu medyasının demokrasiyi savunma konusundaki rolüne tekrar vurgu yaparak, bu tutumlarından dolayı teşekkür etti ve desteklerinin süreceğini belirtti. “Mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz,” diye konuştu.

8. Anadolu Medya Ödülleri
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.