Bakırköy’deki çocuk evlerinde yeni dönem hazırlıkları tamamlandı

Bakırköy Belediyesi bünyesinde hizmet veren çocuk evlerinde yeni dönem hazırlıkları bir dizi yenilikle tamamlandı.

Bakırköy’deki çocuk evlerinde yeni dönem hazırlıkları tamamlandı
Yayınlama: 06.09.2024
3
A+
A-

Bakırköy Belediyesi Çocuk Evleri, okul öncesi çocukların gelişimine katkı sağlamak ve çalışan annelere destek olmak için yıl boyunca ücretsiz hizmet veriyor.

Çocukların daha kaliteli bir ortamda eğitim görebilmesi için sınıf, oyun alanı ve yemekhanelerde gerçekleştirilen bakım onarım ve yenileme çalışmalarının ardından, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun talimatlarıyla nitelikli eğitim adına bir adım daha atıldı.

Çalışmalar kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde işlenen müfredat ilçedeki 8 çocuk evinde işlenen mevcut müfredata entegre edilerek öğrencilerin daha kapsamlı bir eğitim alması sağlanacak.

Bakırköy’deki çocuk evlerinde yeni dönem hazırlıkları tamamlandı

Yenilenen eğitim setleri ile işlenecek müfredat dersleri dışında İngilizce, dans, drama ve satranç gibi branş eğitimleri de verilerek çocukların farklı alanlardaki gelişimleri desteklenmiş olacak. Dönem öncesinde bir dizi hizmet içi eğitim alan öğretmenler ise hazırladıkları oryantasyon programı ile Yuvamız Bakırköy Çocuk Evleri’nde yeni döneme başlayacak 523 çocuğun uyum sürecini kolaylaştıracak.

Geleceğin teminatı olan çocuklara en iyi şartları sunmak için çalıştıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, şunları söyledi:

“Atatürk’ün hayali olan bilime inanmış, güçlü ve kalkınmış bir ülke olmamızın anahtarı olan çocuklarımıza güvenimiz tam. Her birine başarılar diliyorum. Büyük umutlarla yeni bir döneme başlarken, fedakârca ve özveriyle görev yapan tüm öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum ve tüm eğitim camiasına başarılarla dolu güzel bir eğitim öğretim yılı diliyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.