Erzurum Valisi Çiftçi: Uçağın içinde arama çalışmalarına devam ediliyor

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı’na iniş yapan uçaktaki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Erzurum Valisi Çiftçi: Uçağın içinde arama çalışmalarına devam ediliyor
Yayınlama: 06.09.2024
2
A+
A-

Hindistan-Almanya seferini yapan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı’na iniş gerçekleştirdi.

Erzurum Valisi Çiftçi’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamadan bazı satır başları şöyle:

“Uçaktan yolcuların tahliyesi sağlandıktan sonra 2 tane bomba imha uzmanımız ve bir tane de bomba arama köpeğimiz şu anda uçağın içerisinde arama çalışmalarına devam ediyor.

Uçağın önündeki ilk bölüm tamamlanmış durumda. Çalışmanın uzayabileceğini de düşünerek Jandarma Komutanlığımızdan bir bomba arama köpeği daha talep ettik. 2 arama köpeği ile uçağın içerisindeki arama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma tamamlandıktan sonra altta bulunan bütün bagajlar piste indirilecek. Arama köpeklerimiz orada da bagajları aramadan geçirecek. Bunlar da tamamlandıktan sonra kabinin içerisindeki bagajlar incelenecek. Onlar da gerekli arama, taramalardan geçirildikten sonra bomba ihbarı asılsız çıkarsa yolcular tekrar uçağa alınacak.

Saat 21.00’e kadar acil durum ilan edildiğinden dolayı havaalanımıza bütün inişler ve kalkışlar durdurulmuş durumda. Bu çalışma nihayetlenip bu acil durum ortadan kalktıktan sonra havaalanımızda iniş ve kalkışlar devam edebilecek.

Yolculardan birisi lavaboya girdiğinde ‘Uçakta bomba var.’ notunu oraya bırakıyor ve oradan çıkıyor. Uçağın görevli hosteslerinden birisi lavaboya girdiğinde bu notu görüyor ve durumu pilota intikal ettiriyor. Durumun tespit edilmesinin üzerine uçak ilk önce Ordu Havaalanı’na inmek istiyor. Ordu Havaalanı’nda tadilat çalışmaları devam ettiği için oraya inme imkanı olmuyor. Uçağı Trabzon’a yönlendiriyorlar. Trabzon’da da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı uçağın oraya da inmesine izin verilmiyor. Bunun üzerine uçak, Erzurum Havalimanı’na yönlendiriliyor.

Uçaktaki yolcuların herhangi bir sağlık problemi yok. Böyle bir ihbarın alınmasından sonra uçağın havalimanımıza inişi belli olduktan sonra burada bütün ekiplerimiz gerekli tedbirleri aldı. 100 tane emniyet personelimiz havalimanımızda gerekli emniyet tedbirlerini aldı. Bunun yanında itfaiye, AFAD, UMKE ekiplerimiz, ambulanslarımız tam tertibatlı bir şekilde gerekli tedbirleri aldı.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.