A1 Capital’den VİOP teknik analizi

İstanbul, 9 Eylül (Hibya) – A1 Capital’in analizine göre geçen haftanın ortasında 22 günlük ortalamasının altına
düşen sözleşme, bu ortalamadan negatif yönde uzaklaşmaya devam ediyor.

A1 Capital’den VİOP teknik analizi
Yayınlama: 09.09.2024
2
A+
A-

A1 Capital, teknik göstergelere bakıldığı zaman genelinin negatif görüntü verdiğini gözlemlediklerini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Güne açılışını bir kez daha geri çekilme ile yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi öğlen saatlerine doğru toparlanma eğilimi gösterse de kapanış saatlerinde gelen güçlü satış baskısına karşı direnemedi ve günü %1.67’lik değer kaybı ile 11307 seviyesinden tamamladı. Merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi beklentilerin (165 bin) altında kalarak 142 bin olarak geldi.

Temmuz ayı istihdam artışı da aynı şekilde beklentilerin altında kaldı. Bu verinin piyasayı yeteri kadar rahatlatamamış olması genel dünya borsalarını, dolayısıyla bizimkini de olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda Fitch Ratings’in kredi notumuzu BB- ‘ye yükseltmesiyle beraber görünümü pozitif’ten durağan’a çevirmiş olması ve enflasyon beklentisini halen yüksek tutması da ekonomide belirsizliklerin ve risklerin tekrar başlayabileceği yönünde yorumlanabileceğinden piyasayı ve yatırımcı psikolojisini olumsuz etkileyebilir.

Geçtiğimiz haftanın ortasında 22 günlük ortalamasının altına düşen sözleşme, bu ortalamadan negatif yönde uzaklaşmaya devam ediyor. Son işlem günlerinde görülen düşüşler ile beraber 50 günlük üssel ortalamanın altında hareket de sürüyor. Teknik göstergelere baktığımız zaman ise genelinin negatif görüntü verdiğini gözlemliyoruz. Kısa vadeli teknik göstergeler aşağı doğru hareketlerini sürdürüyor.

Orta vadeli indikatör MACD ise AL sinyalini halen muhafaza etse de yönünü yukarıdan nispeten yataya çevirmiş durumda. Buna ek olarak sözleşmenin daha önce birçok kez destek ve direnç olarak kullandığı 11450 seviyesini son işlem günündeki sert geri çekilme ile kırmış oluşu olumsuz karşıladığımız bir diğer faktör.

Beklentimiz doğrultusunda, yeni ilk destek seviyesi olan 11111 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Sözleşmenin bu seviyenin üzerinde kalması durumunda 11874 ve 12100 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir. Ancak, beklentimizin aksine, 11111 seviyesinin altına düşülmesi durumunda ise 11000 ve 10840 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.