Ermenistan AB ile vize serbestliği konusunda diyalog başlattı

Erivan, 10 Eylül (Hibya) – Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ile yaptığı görüşmenin ardından Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan, AB ile vize serbestliği konusunda diyaloğun resmen başladığını duyurdu.

Ermenistan AB ile vize serbestliği konusunda diyalog başlattı
Yayınlama: 10.09.2024
2
A+
A-

Hükümet basın servisi, Grigoryan'ın “Bugün, nihai sonucu Avrupa Birliği tarafından vize rejiminin serbestleştirilmesi olacak bir sürecin başladığını resmen duyuruyoruz” dediğini aktardı.

Avrupa Komisyonu, 6 Eylül'de Schinas'ın, Ermeni vatandaşlarının kısa ziyaretler için AB ülkelerine seyahat ederken önceden vize alma zorunluluğunun kaldırılması konusunda anlaşmaya varmayı amaçlayan bir diyalog başlatmak üzere Erivan'ı ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Aynı zamanda, Avrupa Komisyonu, bunu başarmak için Erivan'ın sınır koruması, göç, güvenlik ve seyahatle ilgili temel hak ve özgürlüklere saygı gibi alanlarda reformlar uygulaması gerektiğini vurguladı.

Grigoryan'a göre, nihai hedefe ulaşmak için tutarlı bir çalışmaya ihtiyaç var. Ermenistan, bu süreci göç ve sınır yönetimi alanlarını modernize etmek için stratejik bir gündem olarak görüyor.

Moskova, AB'nin Ermenistan'da bir dayanak noktası edinme isteğinde, Transkafkasya'da ilişkilerin gerçek bir normalleşmesinin çıkarlarından uzak, yalnızca jeopolitik bir arka plan görüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın sözcüsü Maria Zakharova'ya göre Batı,  Rusya'yı bölgede sıkıştırmaya ve güvenliğin ana garantörü olarak tarihi rolünü zayıflatmaya çalışıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.