Meslek Fabrikası iki ödülün sahibi oldu

Adettendir Üretiyoruz, Altın İğne ve Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projeleriyle Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde finale kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, iki ayrı kategoride ödülün sahibi oldu.

Meslek Fabrikası iki ödülün sahibi oldu
Yayınlama: 19.09.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası modeli ile özellikle gençler ve kadınlara istihdam olanakları yaratmaya devam ediyor. İzmir’in ekonomik kalkınmasına, rekabet gücünün ve nitelikli insan kaynağının artırılmasına yönelik projelerinden biri olan Meslek Fabrikası, yıl boyunca istihdam odaklı mesleki ve teknik kurslar düzenliyor. 16 farklı kategoride başvuruya açılan 11. Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Sürdürülebilir Ürün İnovasyonu kategorisinde “Adettendir Üretiyoruz” projesi, İş birliği Özel Sektör & STK, Kamu, Akademi kategorisinde “Altın İğne” projesi, Kadının Güçlendirilmesi kategorisinde ise “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi ile finale kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, finale kalan tek büyükşehir belediyesi oldu.

Sürdürülebilir Ürün İnovasyonu kategorisinde “Adettendir Üretiyoruz” projesiyle ödül alan Meslek Fabrikası, regl konusunda bilgiye ve ürüne ulaşmakta zorluk yaşayan kadınların sorunlarına çözüm üretmek ve sürdürülebilir bir yaşam için atıksız ürün kullanılarak doğaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Regl yoksulluğu ve tabusuna ilişkin geliştirilen çalışmaların yapıldığı atölyede, katılımcıların kendi pedini üreterek çalışmayı tamamlamaları sağlanıyor. Proje kapsamında gümüş uygulamasıyla antimikrobiyal özellik kazandırılan kumaşların, Sun Tekstil AR-GE Merkezi ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi EGEMİKAL Analiz Laboratuvarı ile iş birliği geliştirilerek ulusal ve uluslararası literatür taramaları ve laboratuvar analizleri tamamlandı.

İş birliği Özel Sektör & STK, Kamu, Akademi kategorisinde “Altın İğne” projesiyle ödül alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, İzmir’de yaşayan ve dikişe ilgi duyan kadınların iş gücü piyasasına katılımlarını desteklemek, hazır giyim sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını karşılamak ve tekstil endüstrisindeki atıkların azaltılmasını amaçlıyor. 9 Eylül Rotary Kulübü, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İzmir'deki hazır giyim üreticileri iş birliği ile yürütülen proje, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekonomik kalkınma ve çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda öne çıkıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.