İnfo Yatırım: Euro bölgesinde piyasalar gelen enflasyon verisini takip etti

İstanbul, 19 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım, Avrupa İstatistik Ofisi’nin açıklamasına göre Euro bölgesinde TÜFE; Ağustos’ta yıllık bazda yüzde 2.2 arttığını bildirdi.

İnfo Yatırım: Euro bölgesinde piyasalar gelen enflasyon verisini takip etti
Yayınlama: 19.09.2024
2
A+
A-

İnfo Yatırım'ın raporuna göre, euro bölgesinde piyasalar gelen enflasyon verisini takip etti. Avrupa İstatistik Ofisi’nin açıklamasına göre Euro bölgesinde TÜFE; Ağustos’ta yıllık bazda yüzde 2.2 arttı. Aylık bazda ise artış yüzde 0.1 olarak gerçekleşti. Diğer yandan haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden biri ise FED faiz kararı. Dün akşam kararını veren FED, 50 baz puanlık faiz indirimi yaptı. Böylelikle yılın ilk indirim adımı atılmış oldu. Beklentiler 25 baz puanlık faiz indirimi yönündeydi. Bununla birlikte karar ise 1’e karşı 11 oy ile alındı. Karar metninde ise 2024 yılında kalan iki toplantı da 25’er baz puanlık faiz indirimi öngörüldü. Karar ile birlikte küresel bazda sert hareketlenmeler yaşandı. Yeni günde 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma bşv. ve Philadelphia Fed İmalat Endeksi ekonomik verileri izlenecek. 17:00’da ise yine ABD’den gelecek olan ikinci el konut satışları verisi takip edilecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.1198 – 1.1231 – 1.1277 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.1111 – 1.1068 – 1.1005 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol

Küresel bazda hafta içerisinde gözler ABD’de idi. FED’in kararı merakla bekleniyordu. FED dün kararını açıkladı ve beklentilerin üzerinde 50 baz puanlık faiz indirimi gerçekleştirdi. Karar ile birlikte petrol fiyatlamalarında da volatilite arttı. Diğer yandan ABD kanadında zayıf talep, Çin’in ekonomik yavaşlaması petrol kanadında baskı oluşturan unsurlar arasında yer alıyor. Diğer yandan ABD kanadından gelen ham petrol stokları verisi izlendi. Buna göre geçen hafta stoklar 1,630M varil azaldı. Piyasalardaki beklentiler ise azalışın 0.200M varil azalabileceği yönündeydi. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 71.64 – 74.15 – 77.22 seviyeleri direnç noktaları olarak; 69.00 – 67.19 – 65.31 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD

Haftanın en önemli ekonomik gelişmesi FED’in faiz kararıydı. Son gelen ekonomik veriler ve açıklamalar ile piyasalar Eylül toplantısında bankadan yılın ilk faiz indirim adımını atmasını bekliyordu. Ve karar dün açıklandı. FED beklentilerin üzerinde 50 baz puanlık faiz indirimi yaptığını belirtti. Piyasalardaki beklentiler ise faiz indiriminin 25 baz puan olması yönündeydi. Karar ile ons altında yukarı yönlü sert hareketlenmeler gerçekleşti. Karar ile piyasalar da FED’in agrasif faiz indirimine başlayabileceği beklentisi oluştu. Ardından FED Başkanı Powell basın toplantısı düzenledi ve toplantıda bankanın agresif şekilde gevşemek için acele etmeyeceğini dile getirdi. Bu açıklamalar ardından ons altında bir miktar gerilemeler yaşandı. Ons altın haftanın dördüncü gününe ise 2558 dolar seviyelerinde başlangıç yaptı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2590 – 2600 – 2610 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2563 – 2545 – 2530 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.