Hatay’da engelli bireyler için hizmet merkezi açıldı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Hatay’da açtığı “Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi’nde” Serebral Palsi’li ve engelli çocuklara rehabilitasyon, özel eğitim ve psikolojik destek hizmeti sunuyor.

Hatay’da engelli bireyler için hizmet merkezi açıldı
Yayınlama: 19.09.2024
2
A+
A-

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Hatay’da açtığı “Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi'nde” Serebral Palsi’li ve engelli çocuklara rehabilitasyon, özel eğitim ve psikolojik destek hizmeti sunuyor.

50 yılı aşkın tecrübesiyle serebral palsili ve engelli bireylere teşhis, tedavi ve eğitim hizmetleri sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden beri çok yönlü hizmet modellerini bölgedeki engelli bireylere ve ailelerine sunuyor. Geçici barınma merkezlerindeki 3 hizmet birimi ve mobil hizmet aracıyla depremin ilk gününden beri bölgede olan Vakıf; Hatay’daki hizmetlerini kalıcı ve sürdürülebilir olarak devam ettirmek için hayırsever iş insanı, Vakfın Mütevelli Kurulu Üyesi Gazi Osman Ovalı’nın inşa ettirdiği Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi’nin resmi açılışını 18 Eylül Çarşamba günü yaptı.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi’nde engellilere ve protez uygulaması yapılmış ampute çocuk/yetişkinlere fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık desteği veriliyor. Vakfın Akademik Kurulu üyeleri ve alanlarında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen ortopedi konsültasyonları sonrasında ameliyat olmasına karar verilen engelli bireylerin ameliyat süreçleri yürütülürken, ihtiyaç halinde medikal malzeme (ortez, tekerlekli sandalye, engelli puseti, banyo ve tuvalet aparatları, walker vb.) yardımı yapılıyor.

Daha fazla çocuğa ulaşmak için “Hatay’dayız” ve “Dönmüyoruz” diyen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Direktörü Nigar Evgin; “Engelli bireylerin yaşam konforunu doğrudan etkileyen rehabilitasyon merkezleri de depremin yıkıcı etkisinden dolayı büyük zarar gördü. Hem bölgedeki engelli bireylerin hem de deprem sebebiyle engel yaşayan bireylere ihtiyaç duyduğu hizmetleri sunabilmek için Vakıf olarak depremin ilk günlerinden beri buradayız. Geçici hizmet birimlerimiz ve mobil hizmet aracımızla engelli bireyleri ve ailelerini bir gün bile yalnız bırakmadık. Buradaki faaliyetlerimizi kalıcı hale getirmek amacıyla yeni bir hizmet birimi inşa ettik. Bu inşa süresince bize sonsuz destek olan ve artık Vakfımızın Mütevelli Kurulu Üyesi olan Gazi Osman Ovalı’ya ve diğer tüm destekçilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Hatay’da engelli bireyler için hizmet merkezi açıldı

Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Vakıflar Genel Müdürü Osman Güneren, STK kurum temsilcileri, basın mensupları, çocuklar ve ailelerin katılım sağladığı merkezde yıl sonuna kadar 750 seans hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;

Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet veriyor. 6 Şubat 2023 tarihli deprem felaketi sonrasında bölgedeki engelli bireylere geçici barınma alanlarındaki 3 hizmet birimi ve mobil hizmet birimiyle rehabilitasyon desteği sunan Vakıf, Antakya’daki Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi'nde kalıcı olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 52 yıldır şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir. www.tscv.org.tr

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.