DEĞERLİ METALLER – Altın Fed’in faiz indirimiyle haftalık kazanç yolunda ilerliyor

İstanbul, 20 Eylül (Hibya) – Altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son süper büyük faiz indiriminin ardından ve daha fazla indirimin ufukta olduğuna dair işaretler üzerine haftalık kazanç yolunda ilerliyor.

DEĞERLİ METALLER – Altın Fed’in faiz indirimiyle haftalık kazanç yolunda ilerliyor
Yayınlama: 20.09.2024
0
A+
A-

Spot altın yüzde 0,2 artışla ons başına 2.592,17 dolara yükseldi ve haftalık bazda yaklaşık yüzde 0,6 artış kaydetti. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,1 artışla 2.617,30 dolara yükseldi.

Külçe altın, Fed'in yarım puanlık faiz indirimiyle para politikasını gevşetmeye başlamasının ardından Çarşamba günü 2.599,92 dolar ile rekor seviyeye yükseldi. Fed ayrıca yılsonuna kadar yarım puanlık, gelecek yıl tam puanlık ve 2026'da yarım puanlık bir indirim daha öngördü.

Spot gümüş yaklaşık yüzde 1 artışla ons başına 31,09 dolara yükselirken, paladyum yüzde 0,6 değer kazanarak 1.086,75 dolara ulaştı. Platin 988,30 dolarda sabit kaldı ve bu hafta yaklaşık yüzde 0,9 düştü.

Orta Doğu'da İsrail savaş uçakları Perşembe günü geç saatlerde güney Lübnan'a yaklaşık bir yıldır süren savaştaki en yoğun saldırılarını gerçekleştirerek İsrail ile Lübnanlı silahlı grup Hizbullah arasındaki çatışmayı tırmandırdı.

Dünyanın en büyük altın tüketicisi olan Çin, Perşembe günü dünyanın en büyük külçe altın rafineri ve transit merkezinden alınan gümrük verilerine göre, Ocak 2021'den bu yana ilk kez Ağustos ayında İsviçre'den altın ithalatı yapmadı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.