Uraloğlu: TURKSAT Gölbaşı Yerleşkesi’ndeki dev güneş enerji santralinin üretimine başladık

İstanbul, 20 Eylül (Hibya) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Zirvesi’nde konuşma gerçekleştirdi.

Uraloğlu: TURKSAT Gölbaşı Yerleşkesi’ndeki dev güneş enerji santralinin üretimine başladık
Yayınlama: 20.09.2024
1
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Zirvesi'nde açıklama yaptı. Uraloğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Bilindiği üzere Avrupa Yeşil Mutabakat'ı 2030 yılına kadar Avrupa kıtasında ulaşım odaklı karbon salınımını yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılına gelindiğinde ise 0 karbon salınımı hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır. Türkiye olarak küresel ekonomideki güç dengelerini etkileyecek bu ve benzeri uygulamaları her zaman yakından takip ediyoruz.

Ayrıca ülkemizin Paris Antlaşması'na taraf olmasıyla birlikte 2053 net 0 emisyon hedefi ve yeşil kalkınma politikası doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli stratejik hedef ve eylemler belirlenmesi için de çalışmalara başladık.

Bunun yanı sıra 2053 yılı 0 emisyon hedefi doğrultusunda ulaşım odaklı sera gazı emisyonlarını 0'a indirmeye yönelik somut adımları da atıyoruz. Örneğin 2017 yılında Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğünün enerji ihtiyacının bir kısmını karşılaması amacıyla güneş enerjisi santralini kurmuştuk. Geçen yıl da Van Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda ikinci güneş enerjisi santralimizi tamamlayarak hizmete açmıştık. 

TURKSAT Gölbaşı Yerleşkesi'nde 2023 yılında yapımına başladığımız 131 dönümlük dev güneş enerjisi santralini de tamamlayarak yılda 15 milyon kilowatt saat elektrik üretimine başladık. Santralimiz TURKSAT'ın Ankara'daki yerleşkelerinin tüm enerji ihtiyacını karşılayacak ve yılda 60 milyon lira tasarruf sağlamış olacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.