Chery, 72 farklı modelin karbon ayak izi değerlendirmesini tamamladı

Chery, 2023 Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Raporu’na göre geçtiğimiz yıl 72 araç modeli için karbon ayak izi değerlendirmesini tamamladı.

Chery, 72 farklı modelin karbon ayak izi değerlendirmesini tamamladı
Yayınlama: 21.09.2024
1
A+
A-

Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden Chery, küresel iklim değişikliği karşısında dünyanın geleceğine olan bağlılığını aktif olarak yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Chery, Paris Anlaşması'na ve Çin'in “çifte karbon” hedefine yanıt vermek üzere gerçekleştirdiği yenilikçi önlem ve çabalar ile karbon nötr bir marka olma yolunda önemli adımlar atıyor.

Chery, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak adına, ürünlerinin karbon ayak izlerinin kesin olarak bilinmesinin hayati önem taşıdığının bilincinde. Bunun dışında Chery, 2023 yılında Binek Araçların Yaşam Döngüsü Karbon Emisyonu Muhasebesine İlişkin Teknik Şartname’yi takiben 72 araç modelinin yıllık karbon ayak izi değerlendirmesini tamamladı.

Chery, 72 farklı modelin karbon ayak izi değerlendirmesini tamamladı

Ayrıca Chery, ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca karbon emisyonlarını azaltmak üzere, “çevre koruma, enerji tasarrufu, sağlık ve güvenlik” kavramlarını ürün tasarım ve geliştirme süreçlerine derinlemesine entegre ediyor. Bu noktada Chery, “karbon emisyonu analizi destek sistemi” kurarak ve tüm araçlarının yaşam döngüsü boyunca karbon emisyonlarını hesaplamak üzere becerilerini geliştirerek, kapsamlı bir temel oluşturdu.

Chery ayrıca, yüksek performanslı, düşük emisyonlu temiz enerji araçları geliştirmeye ve yenilikçi çözümlere odaklanan bir kalkınma stratejisi izliyor. Marka, Nisan 2023'te yeni enerji alanında yenilikçi bir yaklaşım gösterdiği Süper Hibrit Platformu, E0X Yüksek Performanslı Elektrikli Platformu ve bu alanlarla ilgili 135 yeni teknolojiyi pazara sundu.

Chery, artırılmış menzil, hibrit, elektrik ve hidrojen teknolojilerinin düşük emisyon avantajlarından yararlanarak yeni enerji araçlarının geliştirilmesini hızlandırıyor. Şirket ayrıca, hidrojenli içten yanmalı motorlar ve hidrojen yakıt bileşenleri gibi en ileri teknolojilere yapılan yatırımları artırarak pazara daha yüksek menzilli, düşük enerji tüketimli ve düşük karbonlu çözümler sunuyor.

Chery, 72 farklı modelin karbon ayak izi değerlendirmesini tamamladı

Chery, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde araçlarının enerji tüketimini azaltmanın yeni yollarını araştırıyor. Şirket, düşük rüzgar direncine sahip tasarımlar, hafif malzemeler ve düşük karbonlu malzemeler kullanarak araç yapılarını sürekli olarak optimize ediyor ve genel araç ağırlığını ve enerji etkisini azaltırken performansını artırıyor. Örneğin, ARRIZO 8 modeli hafif yapı teknolojisi sayesinde 42 kilogramlık bir ağırlık avantajı elde etti ve bu da yaklaşık 400 kilogramlık karbon salınımına eşdeğer bir azalma ile sonuçlandı. T2X platformunu ve yeni nesil Qpower teknolojisine sahip olan TIGGO 9 modeli ise Nisan 2024 'te, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Yenilikçi hafif yapıdaki SUV tasarımı, Chery'nin “çifte karbon” yaklaşımına olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.