Gerhard Schroeder: Rusya’ya karşı zafer kazanmayı düşünenler tarih kitaplarına bakmalı

Moskova, 22 Eylül (Hibya) – Eski Alman Şansölyesi Gerhard Schroeder, Welt gazetesine verdiği röportajda, Ukrayna’daki çatışmayı çözmek için Rusya ile müzakereler çağrısında bulundu ve Moskova’ya karşı askeri bir zaferin mümkün olduğuna inananlara tarih okumalarını tavsiye etti.

Gerhard Schroeder: Rusya’ya karşı zafer kazanmayı düşünenler tarih kitaplarına bakmalı
Yayınlama: 22.09.2024
3
A+
A-

Gerhard Schroeder, “Buna inanan herkese tarih kitaplarına bakmalarını tavsiye ediyorum. Napolyon'dan Hitler'e kadar herkes bu yüzden başarısız oldu,” dedi.

Eski şansölyeye göre, en gerçekçi barış senaryosu müzakereler ve Rusya ile bir uzlaşmaya varmak olurdu. “Bu savaş müzakereler yoluyla sona erdirilmek zorunda. Her halükarda askeri yollarla çözülemez. Uzlaşmalara varmamız gerekecek,” diye düşüncelerini dile getirdi.

Schroeder ayrıca Batı'nın Rusya'nın meşru güvenlik çıkarlarını görmezden geldiğini ve Ukrayna'da gerginliğin tırmanma potansiyelini hafife aldığını da belirterek “Biz Almanlar, İkinci Dünya Savaşı'nın tarihi ve Almanya adına işlenen suçlar ışığında özellikle dikkatli ve yapıcı hareket etmeliyiz” diye uyardı.

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.