“Sezon Açılış Konseri” sanatseverlerle buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının, orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde ve solist Gökhan Aybulus ile birlikte, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Sezon Açılış Konseri” sanatseverlerden tam not aldı.

“Sezon Açılış Konseri” sanatseverlerle buluştu
Yayınlama: 22.09.2024
1
A+
A-

Konserin ilk yarısında F. Chopin’in No.1 mi minör konçertosu seslendirildi. Dinleyicilerin bitmeyen alkışları üzerine Gökhan Aybulus sahneye tekrar gelerek bis yaptı. Yaptığı konuşmasında “Rahmaninov’un piyano için çaldığı son eser. Bu eseri bugün çalmak istememin bir diğer sebebi de çok kısa zaman önce çok sevdiğimiz bir hocamızı kaybettik. Levent Kılıç çok değerli bir fotoğraf sanatçısıydı. Ben, kendisini tanımaktan her zaman onur duydum.” dedi. Çaykovski’nin şan ve piyano için yazdığı ve Rahmaninov’un piyano için düzenlediği “Lullaby” (Op.16, No.1) isimli eseri, Levent Kılıç anısına çalan sanatçı, dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. Bitmeyen alkışların sonunda tekrar sahneye gelen Gökhan Aybulus ikinci kez bis yaptı. Schubert’in Serenade eserini çalarak alkışlar eşliğinde sahneden indi.

Konserin ikinci yarısında EBB Senfoni Orkestrası W.A. Mozart’ın Senfoni No.40 sol minör eserini seslendirdi. Büyük alkış alan orkestra ve orkestra şefi Ender Sakpınar seyircileri selamlayarak sahneden ayrıldı. Geceye katılanlar arasında Orgeneral İsmail Güneykaya, Tümgeneral Ertunç Ertufanlı, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ve eşi Semra Arslan da vardı. Sanatseverlerden tam not alan açılış konseri, plaket takdimiyle sona erdi.

“Sezon Açılış Konseri” sanatseverlerle buluştu

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.