Başkan Akın: Alın teriyle evine ekmek götüren esnafımızın yanındayız

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Mehter Takımı, Ahilik Haftası kapsamında etkinliklere katıldı.

Başkan Akın: Alın teriyle evine ekmek götüren esnafımızın yanındayız
Yayınlama: 23.09.2024
2
A+
A-

Çeşitli etkinliklerle kutlanan Ahilik Haftası kapsamında esnaflar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Mehter Takımı eşliğinde çarşı merkezinde gerçekleştirilen kortej, marşlar eşliğinde yürüdü. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun gösterileri sonrası Paşa Camisi Meydanı’nda kutlama töreni gerçekleştirildi.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem “Ahilik, 13. ve 19. yüzyılları arasında Anadolu’da yaşayan halkın sanat ve meslek alanında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden geliştiren, çalışma yaşamını, iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Ahilik, Türklere özgü milli bir kuruluş olarak ortaya çıkmış, Türklerin Anadolu’da kök salması ve tutunmasında önemli bir rol oynamıştır. Türk esnaf ve sanatkarları, bugün de toplumsal barışın, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında sorumluluğunu devam ettirmektedir” diye konuştu.

Başkan Akın: Alın teriyle evine ekmek götüren esnafımızın yanındayız

Ahilik geleneğinin öneminden bahseden Başkan Ahmet Akın “Atalarımızdan asırlar öncesinden miras kalan ahilik geleneğimizin yaşatılması için düzenlenen bu kıymetli buluşmada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Balıkesir’imiz; kültürel değerlerimize sahip çıktığımız, bu değerlerimizi gelecek nesillere aktardığımız örnek bir memlekettir. Böyle bir memleketin evladı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Esnafın ekmeğini artırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Başkan Ahmet Akın “Esnafımızın dayanışma kültürü, kardeşlik kültürü Ahi Evran geleneğinden gelir. Balıkesir’imizde dayanışmayı büyütmek için bizlerin de var gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isterim. Alın teriyle evine ekmek götüren işçinin, çiftçinin, esnafın, bütün emekçilerimizin her zaman yanındayız. Onların en yakınıyız. Söz verdiğimiz gibi, esnaf ve sanatkârlarımıza daha yakın olmak, onların dertlerini, taleplerini birebir dinlemek ve birlikte çözümler oluşturmak için Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanlığımızı kurduk” şeklinde konuştu.

Ahilik Duası eşliğinde ‘Şed Kuşanma Töreni’ yapıldı. Ahi Riza İvdüğ tarafından İlin Kalfası seçilen Turgut Alican’a şed kuşandı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.