İnfo Yatırım: Ons altın, bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi

İstanbul, 24 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım’a göre, haftaya 2620 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirerek 2640 dolar seviyelerini test etti.

İnfo Yatırım: Ons altın, bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi
Yayınlama: 24.09.2024
3
A+
A-

EURUSD

İnfo Yatırım raporunda, “Haftanın ikinci işlem gününe başlarken ekonomik takvime baktığımızda 11:00’da Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelecek olan İfo İş İklimi Endeksi ekonomik verisi dikkat çekiyor. Ülkeden gelecek olan veri ile birlikte ülkedeki firmaların son durumu hakkında ipuçları aranacak. Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın açıklamaları izlendi. Lagarde; Euro bölgesinde enflasyon hedefinin yüzde 2 olduğunu ve burada kalındığına emin olmak istediklerini ve buna çok yaklaştıklarını belirtti. Bilindiği gibi Avrupa Merkez Bankası yıl içerisinde 2 kez faiz indirim kararı vermişti. Günün diğer ekonomik verilerine baktığımızda ise TSİ 17:00’da ABD’den gelecek olan CB Tüketici Güveni Endeksi ekonomik verisi küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.1153 – 1.1198 – 1.1243 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.1074 – 1.1005 – 1.0952 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.” ifadelerine yer verildi.

Petrol

Raporda, “Petrol kanadında piyasalar Çin kanadından gelen haber akışlarını takip etti. Çin Merkez Bankası geniş kapsamlı bir parasal teşvik önlemlerini duyurdu. Dünyanın en büyük petrol ithalatçılarından olan bu ülkeden gelen haber akışı petrolü bir miktar destekledi. Diğer yandan Çin’de ekonominin ilerlemesi istenilen doğrultu da değil. Ek olarak OPEC kanadında da arz konusunda fazlalık ihtimalleri takip ediliyor. Bu konularda petrolü baskılayan unsurlar arasında yer alıyor. Gün içerisinde 17:00’da ABD’den gelecek olan CB Tüketici Güveni Endeksi verisi izlenecek. Yarın ise ABD’den gelecek olan ham petrol stokları verisi izlenecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 74.07 – 77.22 – 80.18 seviyeleri direnç noktaları olarak; 69.53 – 67.16 – 65.31 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD

Haftaya 2620 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirerek 2640 dolar seviyelerini test etti. Ve buralardan itibaren bir miktar gevşedi. Geçtiğimiz hafta FED’in yılın ilk faiz indirim adımını atması ardından; yetkililerin de faiz indirimlerine dair açıklamaları FED’in parasal gevşemeyi devam ettirebileceğine dair beklentileri artırdı. Bu da ons altında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmesine neden oldu. Yeni günde piyasalar 17:00’da ABD’den gelecek olan CB Tüketici Güveni Endeksi verisini izleyecek. Veri ile birlikte küresel bazda volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2640 – 2650 – 2660 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2615 – 2600 – 2585 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.” bilgisi paylaşıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.