Konya “2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti Yarışması” listesine girdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’nın 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti ödülü için kısa listeye giren 7 kentin arasında olduğunu duyurdu.

Konya “2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti Yarışması” listesine girdi
Yayınlama: 24.09.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu, 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti ödülü için kısa listeye giren 7 kentin isimlerini açıkladı.

Avrupa Akıllı Turizm Başkenti için 10 ülkeden toplam 21 aday kentin oluşturduğu bir havuzda seçilen finalistler alfabetik sırayla şu şekilde:

Brüksel (Belçika), Cenova (İtalya), Konya (Türkiye), Lahti (Finlandiya), Lviv (Ukrayna), Porto (Portekiz) ve Torino (İtalya).

Avrupa Komisyonu, başvuran birçok kentin yüksek kaliteli başvuruları ve değerlendirme sürecinde aynı skorlara sahip olmaları sebebiyle Avrupa Akıllı Turizm Başkenti yarışması için belirlenen kısa listeyi 4 destinasyondan 7 destinasyona genişletmeye karar verdi.

Finalistler, 26-27 Kasım 2024 tarihlerinde tekliflerini Avrupa Jürisi’ne sunacak ve “2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti” bu jüri tarafından seçilecek.

Kazanan kent de kapsamlı bir şekilde tanıtılma ve marka desteği alacak. Bu ödül aynı zamanda bir tanıtım videosunun çekimini, kentte bir hashtag heykelinin kurulumunu ve hem Avrupa Birliği hem de küresel seviyede görünürlüğü artırmaya yönelik özel hazırlanan tanıtım kampanyalarının başlatılmasını da içeriyor.
 
Avrupa Akıllı Turizm Başkenti 2018’den bu yana turizm alanındaki sıra dışı pratikleri ve başarıları vurgulayan bir platform sağlıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.