Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton Sektörünün Sorunları ATO’da Masaya Yatırıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi tarafından düzenlenen istişare toplantısında, sektörün mevcut durumu ve karşılaşılan sorunlar değerlendirildi. ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve Komite Başkanı Ali İhsan Güçlü ile sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, eleman eksikliği ve maliyet artışları gibi sektörü zorlayan başlıklar gündeme alındı.

Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton Sektörünün Sorunları ATO’da Masaya Yatırıldı
Yayınlama: 24.09.2024
1
A+
A-

ATO Başkanı Gürsel Baran, yaptığı konuşmada, doğal taş, mermer ve hazır beton sektörünün inşaat, döşeme, kaplama, heykelcilik, porselen ve cam sanayi gibi geniş bir yelpazede kullanılan stratejik ürünler ürettiğini belirtti. Baran, sektörün hem iç talebi karşıladığını hem de ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu vurguladı. Ancak, sektörde nitelikli iş gücü eksikliği ve ustalık eğitiminde yaşanan zorlukların, sektörün en büyük sorunları arasında yer aldığını ifade etti. “Nitelikli iş gücü, sektöre katma değer sağlayarak ivme kazandırır” diyen Baran, bu alanda yapılacak yatırımların önemine işaret etti.

Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton Sektörünün Sorunları ATO’da Masaya Yatırıldı

Sorunlar Gündemde Tutuluyor

ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve 30 No’lu Komite Başkanı Ali İhsan Güçlü ise, sektörün yaşadığı zorlukların yetkili mercilere iletilmesi ve gündemde tutulması gerektiğini belirtti. Güçlü, “Sektör olarak sorunlarımızı görünür kılmak için düzenli olarak bu tür toplantılar yapıyoruz. Amacımız, sorunlarımızın ülke gündeminde kalmasını sağlamak” dedi. Sektörde nitelikli eleman bulma sıkıntısının altını çizen Güçlü, bu alanda çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda söz alan diğer sektör temsilcileri, maliyet artışları, enflasyon muhasebesi, maden ruhsatı süreçleri ve iş gücü yetersizliği gibi konularda görüş ve önerilerini paylaştı. Katılımcılar arasında Ankara İl Milli Eğitim Uzmanı Orhan Yılmaz, Türkiye Hazır Betoncular Birliği Genel Başkanı Yavuz Işıl, Ankara Mermerciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necati Tetik gibi isimler yer aldı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

DEĞERLİ TAŞ
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.