Başkan Özer: Herkes aradığını bu festivalde bulacak

Esenyurt Belediyesi’nin İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı.

Başkan Özer: Herkes aradığını bu festivalde bulacak
Yayınlama: 26.09.2024
1
A+
A-

Esenyurt Belediyesi’nin İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı. 28 Eylül – 6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale tüm yurttaşları davet eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Herkes aradığını bu festivalde bulacak. Her kültüre özgü yöresel dansları, müzikleri dinleyelim. Bu büyük bir zenginliği ilçemizde oluşturalım. Şimdi kardeşlik zamanı diyerek, birbirimizi kucaklayalım. Komşumuzla, diğer dillerle bir gönül köprüsü kuralım” dedi.

Yedi bölgeye özgü yöresel kültürlerin sergileneceği ve bölgesel sanatçıların sahne alacağı Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen lansmana Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçe siyasi parti temsilcileri, Esenyurt Belediyesi CHP ve AK Parti meclis üyeleri, muhtarlar ve il derneklerinin yönetimleri katıldı.

Festivalin içeriğiyle ilgili katılımcıları bilgilendiren Başkan Özer, “İnsanları birbirine yaklaştıran sevinçler ve acılardır. Biz şimdi güzel bir amaç için bir araya geldik. Şu tabloya baktığımız zaman ülkemizin dört bir yanından olan insanları görüyorum. Hepimizin adı, memleketi farklı olabilir ama soyadımız Esenyurt. Bizim ortak yanımız Esenyurt. Bunu ortaya çıkarmalıyız” diye konuştu.

Esenyurt’ta 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde, 46 ilin standı kurulacak ve her gün bir bölgenin tanıtımı yapılarak o bölgeye özgü sanatçılar konserler verecek. Etkinlikte; geleneksel el sanatları stantları ve yörelerin kıyafet kültürü, yemek kültürü ve zanaatlarının gösterileceği Zanaatkârlar Sokağı kurulacak. Festivalde, halk oyunları, halk âşıkları, yöre ozanları ve yörelerin gelenek ve göreneklerini tanıtan programlar da yer alacak. Etkinliğin ilk gününde Yeni Belediye Meydanı’nda başlayacak kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterilerinin ardından sanatçı Haluk Levent sahne alarak Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşatacak.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.