Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çevre seferberliğine katkı sağlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 21. Yüzyılda Türkiye’nin Çevre Seferberliği’ne katkı sağlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çevre seferberliğine katkı sağlıyor
Yayınlama: 28.09.2024
1
A+
A-

Çevre ile ilgili daire başkanlığı bulunan ve faaliyetler yürüten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki büyükşehir belediyesi, enerji tasarrufu ile ilgili 2023 hedeflerini içeren Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda Teknik İşler Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla tasarruf genelgesine tam uyum sağlarken, tüm tesislerinde Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi ile yönetiliyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Yayınları tarafından New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu'na özel “21. Yüzyılda Türkiye'nin Çevre Seferberliği” kitabında 80 ilin yaptığı çevreci faaliyetler anlatıldı.

Çevre dostu doğalgazlı ve elektrikli otobüsleri, katı atık depolama ve transfer tesisleri, hafriyat yönetim sistemi, atık su arıtma tesisleri, yenilenebilir enerji kaynakları olan GES ve RES yatırımları, İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) Kayseri İklim Hareketi Projesi faaliyetleri, çevre festivalleri, eğitim seminerleri, çalıştayları ve yüz binlerce fidan dikimi ile bu gibi pek çok çevreci uygulamalarıyla Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin daha temiz ve yaşanabilir bir kent olması için gayretlerini sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çevre seferberliğine katkı sağlıyor

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.