Bakan Bak, İstanbul’da Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bu yıl “Aktif Ol” sloganıyla İstanbul Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı.

Bakan Bak, İstanbul’da Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı
Yayınlama: 28.09.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanı Bak, bu yıl “Aktif Ol” (Be Active) sloganıyla İstanbul Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı. Meydanda kurulan stantları tek tek gezen Bakan Bak, çocuk ve vatandaşların katıldığı aktivitelere eşlik etti.

Bakan Bak, İstanbul’da Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı

Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada sporun tabana yayılması için Bakanlık olarak çaba gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Annelere babalara, dedelere ninelere sesleniyorum. Çocuklarınızı spor aktivitelerine, spor salonlarına getirin. Bunu çağrımın sebebi; çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan uzak durması içindir. Spor yapmayan çocuk kötü alışkanlıklar edinir, çevresine zarar verir. Böyle olsun istemiyorsak çocuklarımızı spor salonlarına getirelim. Spor kulüplerine, belediyelerin spor okullarına getirelim.”

Bakan Bak, İstanbul’da Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı

2024 yılını haraketlilik yılı ilan ettiklerini hatırlatan Bakan Bak, “Yıl boyunca meydanlarda çeşitli aktiviteler yapılıyor. Amaç çocuklarımızın sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenmesi. Spor aynı zamanda bizi diyabet, obezite gibi çağımızın hastalıklarından uzak tutar. Az hareket ediyoruz. Bu nedenle haraketliliği artırmamız lazım. Türkiye’nin dört bir yanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor Federasyonu iş birliğinde Avrupa Spor Haftası etkinliklerini düzenliyoruz.” dedi.

Bakan Bak, İstanbul’da Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı

Bakan Bak, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde büyük atılım gerçekleştirdiğini dile getirerek, şunları ifade etti:

“Yarın Türk sporu için önemli bir tesis olan Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız. Dev bir basketbol kompleksi hizmete girecek. Açılışında Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Maçı oynanacak. Her şey Türk sporu ve gençlerimiz için. Avrupa’da bile olmayan böylesine dev tesisi ülkemize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.