İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 1 Ekim (Hibya) – İnfo Yatırım’ın raporuna göre Asya Piyasalarında özellikle Japonya etkisi ve
yurt içinde pazar ve endeks değişikliklerine bağlı portföy düzenlemelerinin endekse baskı yarattığı düşünülüyor.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 01.10.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım, BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini beklediklerini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“BİST100 endeksi haftaya risk iştahı düşük başladı. Endeks dün, 112 puan değer kaybederek günü 9.666 seviyesinden tamamladı. En çok yükselen sektör metal ana ve sigortacılık olurken, spor endeksi en çok değer kaybeden sektör oldu. Jeopolitik gerginliklerin etkisi, Asya Piyasalarında özellikle Japonya etkisi ve yurt içinde pazar & endeks değişikliklerine bağlı portföy düzenlemelerinin endekse baskı yarattığını düşünüyoruz.

Deutsche Bank, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Deutsche Bank analizine göre 2024 yılında Türkiye'de ekonomik aktivite soğuyacak. Enflasyondaki düşüş ivmesi ise yılın geri kalanında devam edecek. Bankaya göre Türkiye ekonomisi 2024 yılında %3 büyüyecek. Banka, yıl sonu enflasyon tahminini ise % 42 olarak açıkladı. Kasım ayında ise 250 baz puanlık faiz indirimi bekliyor.

BDDK verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam net karı bu yılın Ocak – Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %9,2 artışla 382,8 milyar TL’ye yükseldi. Sektörün toplam aktifleri Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre %46,3 artışla 29,7 trilyon TL’ye yükseldi. Toplam krediler ise geçen yılın Ağustos ayına göre %40,4 artışla 14,6 trilyon TL oldu. Ağustos ayında takipteki alacakların toplam nakdi krediler içindeki payı geçen yıl Ağustos’taki %1,61 seviyesinden %1,69’a yükselirken, çekirdek sermaye yeterliliği rasyosu geçen yılın aynı dönemindeki %15 seviyesinden %13’e geriledi.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.