Rus ordusu sonbaharda 133 bin yeni asker alacak

Moskova, 1 Ekim (Hibya) – Rusya Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü Başkan Vladimir Putin tarafından imzalanan bir kararnameye göre, bu sonbahar ve kış aylarında 133 bin genci zorunlu askerlik hizmetine almayı planlıyor.

Rus ordusu sonbaharda 133 bin yeni asker alacak
Yayınlama: 01.10.2024
1
A+
A-

İlkbaharda askere alınan 150 bin er ile birlikte, Rus ordusu 2024 yılı sonuna kadar 283 bin er almış olacak.

Bu son taslak, Putin'in 2024 yılı sonuna kadar 1,5 milyon aktif asker hedefi koymasından iki hafta sonra geldi.

Temel askeri eğitim almak için 18-30 yaş arasındaki tüm Rus erkeklerinin zorunlu askerlik hizmeti yapması gerekiyor. Askerlikten kaçmak iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabiliyor.

Rus yasalarına göre, askere alınanlar askere alındıktan ve temel eğitimlerini tamamladıktan sonra sadece dört ay boyunca savaş bölgelerine gönderilebiliyor. Ancak Rusya'nın Ukrayna'yı tam ölçekli işgalinden sonra Putin, halka askerlik hizmeti verenlerin muharebe operasyonlarına katılmayacağına dair güvence verdi.

Buna rağmen, asker hakları grupları resmi olarak yasaklanmamış olsa da, böyle bir hareketin popüler olmaması nedeniyle askerlik hizmeti verenlerin muharebeye gönderilmesinin askeri liderlik tarafından genel olarak önlendiğini söyledi.

Rusya ordusu, yeni askerlik hizmeti verenlerin Ukrayna'ya gönderilmeyeceğini doğruladı ve ülkenin yeni dijital askerlik hizmeti sisteminin bu sonbahardaki çağrı için kullanılmayacağını açıkladı. Askerlik hizmeti verenler, 1 Ekim-31 Aralık askerlik hizmeti verme döneminde kağıt celp alacak.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.