Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kıymetlilerden haftaya kırmızı giriş

İstanbul, 1 Ekim (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının haftaya satışlı bir seansla başlangıç yaptığını duyurdu.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kıymetlilerden haftaya kırmızı giriş
Yayınlama: 01.10.2024
2
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş'nin analizine göre altın haftaya satışlı bir seansla başladı. Analizinde şu ifadeler yer aldı:

“Altın, haftaya satışlı bir seansla başlangıç yaptı. Hafta sonu Hizbullah liderinin öldürüldüğü doğrulanırken Orta Doğu’da gerilimler her geçen gün artmaya devam ediyor. Dün ise Fed Başkanı Powell açıklamalarda bulundu. Powell, ekonominin güçlü olduğunu, faizi indirmede acelelerinin olmadığını ve ekonomik gidişatın beklentiler paralelinde olması durumunda yıl içinde iki indirim daha yapılabileceğini söyledi. Güne 2.662 dolar/ons seviyesinden başlayan altın, jeopolitik risklerin tırmanmasından ziyade kâr realizasyonlarına odaklanırken satıcılı bir seyir izleyerek geri çekilme yaşadı. Günü 2.635 dolar/ons seviyesinde tamamlayan sarı maden, günlük yüzde 0,9 kayıp yaşadı.

Gümüş de haftaya düşüşle girdi. Güne 31,74 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden de gün içinde satıcılı seyrederek 31 dolar/ons seviyesinin altına düşse de seansı, bu sınıra tutunarak 31,16 dolar/ons seviyesinde kapatmayı başardı ve günü yüzde 1,5 kayıpla tamamladı.

Platin, güne 1.004 dolar/ons seviyesinden başlarken seansı 979 dolar/ons seviyesinden kapatarak günlük yüzde 2,2 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum, 1.016 dolar/ons seviyesiyle başladığı seansı 995 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 1,6 kayıp yaşadı.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.