Ziraat Yatırım’dan Fx analizi

İstanbul, 3 Ekim (Hibya) – Ziraat Yatırım, dolar, euro ve ons altın için değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Yatırım’dan Fx analizi
Yayınlama: 03.10.2024
0
A+
A-

Ziraat Yatırım'ın değerlendirmesinde şu bilgilere yer verildi:

“USD/TRY: Bugün yurtiçinde Eylül ayı enflasyon verisi takip edildi. TÜFE aylık yüzde 2,97 artarken yıllık ise yüzde 49,38 artış gösterdi. Beklenti TÜFE'nin Eylül ayında yüzde 2,2, yıllık ise yüzde 48,3 oranında artış göstermesi yönündeydi. Yurtdışı piyasalara bakıldığında, ABD'de ADP özel sektör istihdamının Eylül ayında beklenenden daha iyi bir büyüme gösterdiğini açıklandı. İşgücü piyasasının güçlü olduğuna yönelik veriye rağmen ABD limanlarındaki grevin lojistik ağını etkilemesi endişesi ve İsrail'in içinde bulunduğu jeopolitik gerilimin büyüyebileceğine yönelik telaşla birlikte piyasalar sınırlı hareketler sergiledi. Dolar endeksi (DXY) güçlenmeye devam etti ve 101 seviyesinin üzerine çıktı. Bu sabaha bakıldığında, Dolar güçlenmeye devam ediyor. Veri tarafında; Avrupa ve ABD'de hizmet PMI rakamları, ABD'de ayrıca yeni işsizlik maaşı başvuruları, fabrika siparişleri ve ISM imalat dışı endeksi takip edilecek. Kur tarafında ise bu sabah 34,20 seviyesinin üzerinde hareket eden Dolar/TL'de hafif yukarı yönlü eğilim gün boyu devam edebilir.

Ziraat Yatırım’dan Fx analizi

“EUR/USD: Dün ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi, eylül ayında beklentilerden güçlü gelecek son üç ayın en yüksek seviyesinde kaydedildi. Veri ardından Fed'in bir sonraki faiz indiriminin büyük ölçekli olabileceği beklentileri azalırken, jeopolitik gelişmelerin de etkisiyle riskli varlıklara olan iştah geriledi. ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,8 seviyesine yükseldi. Yarın ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi beklentiyi daha net şekillendirebilir. Bugün veri tarafında; Avrupa ve ABD'de hizmet PMI rakamları, ABD'de ayrıca yeni işsizlik maaşı başvuruları, fabrika siparişleri ve ISM imalat dışı endeksi takip edilecek. Ek olarak Fed yetkililerinin açıklamaları izlenecek. Dolar endeksinin yükselişinin devam etmesiyle, paritede 1,1005 seviyesine kadar geri çekilme sürebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,1075 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. 

Ziraat Yatırım’dan Fx analizi

“XAU/USD: ABD'de ADP özel istihdamın beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte faiz indiriminin büyüklüğü konusunda beklentiler yavaşlamış durumda. Orta Doğu'daki olayların durulmasıyla da birlikte Ons Altın'da kısmi kar satışları gözlendi. Değerli maden dünkü işlem gününü yüzde 0,2'lik kayıpla 2.659 seviyesinden tamamladı. Bugünkü yeni işsizlik maaşı başvuruları ve yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalarda hareketlilik yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise 2.640 yakın desteği korundukça, tarihi zirve olan 2.686 hedefte kalabilir. Ana direnç ise 2.713 seviyesindeyken, olası düşüşlerde 2.640 seviyesinin altında 2.600 desteği takip edilebilir.”

Ziraat Yatırım’dan Fx analizi


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.