Okul sıralarıyla yeni tanışan çocuklar için başarının 3 altın kuralı

Daha dün uyku dışında hemen her anını oyunla geçiren çocuklar, yeni öğrenim yılının başlamasıyla okul sıralarındaki yerini aldı. Okula yeni başlayan çocukların merak duygularını destekleyen, ilgi ve yetenek alanlarına uygun yönlendirmelerin öğrenme sürecini kolaylaştırırken sürdürülebilir hale dönüştüreceğine dikkat çeken Doping Hafıza Rehberlik Uzmanı Klinik Psikolog İlkem İşcan, öğrenme sürecinin eğlenceden bağımsız düşünülemeyeceğine işaret etti.

Okul sıralarıyla yeni tanışan çocuklar için başarının 3 altın kuralı
Yayınlama: 04.10.2024
1
A+
A-

Daha dün uyku dışında hemen her anını oyunla geçiren çocuklar, yeni öğrenim yılının başlamasıyla okul sıralarındaki yerini aldı. Okula yeni başlayan çocukların merak duygularını destekleyen, ilgi ve yetenek alanlarına uygun yönlendirmelerin öğrenme sürecini kolaylaştırırken sürdürülebilir hale dönüştüreceğine dikkat çeken Doping Hafıza Rehberlik Uzmanı Klinik Psikolog İlkem İşcan, öğrenme sürecinin eğlenceden bağımsız düşünülemeyeceğine işaret etti. İşcan, “Bu noktada ilgi çekici etkinlikler, öğrenme teknolojilerinin ürünü oyunsallaştırılmış içerikler, dijital okuma deneyimleri, etkileşimli öğrenme uygulamaları, çocukların öğrenirken sıkılmalarını önlediği gibi, onları motive ederek daha çok çalışmalarını destekler” dedi.

Çabayı ödüllendirin, takdir edin

Çocukların en az yetişkinler kadar takdir edilmeye ihtiyacı olduğuna değinen İşcan, “İlkokul çağındaki çocuklar oyunların dünyasından, somut öğrenme dönemine geçiş yapıyor. Buradan hareketle öğrenmeyi oyunsallaştırmak, görsel ve işitsel materyalleri bolca kullanmak öğrenmeyi cezbetmek açısından oldukça etkili. Ebeveynler açısından bakıldığında ise çabayı ödüllendirmek, takdir etmek, öncelikli pozitif ve sonrasında geliştirici geri bildirimler vermek onların güdülenmesini artıracak bir diğer önemli nokta. Öğrenme sürecinin her aşamasında çocuğun potansiyeline güvenerek hareket etmek de oldukça önemli.” diye belirtti.

Çağdaş öğrenme yöntemlerinin merkezinde öğrenciler var

Dijital teknolojinin getirisi olan oyunsallaştırılmış içerikler, interaktif ve yapay zeka destekli bireyselleştirilmiş ögeler ve deneyim imkanı, çocukların öğrenme sürecini hızlandırıyor. İşcan’ın verdiği bilgilere göre, araştırmalar eğitim teknolojilerinin sağladığı araçların öğrencilerin öğrenme performansını arttırdığını gösteriyor. Oyun tabanlı öğrenme deneyimi ve yapay zeka destekli eğitim araçları, öğrencilerin eksik olduğu alanlara odaklanarak başarı oranını arttırıyor. Sınırlı araçlara dayalı geleneksel öğrenme yöntemlerinin merkezinde çoğunlukla öğreten kişinin yer aldığını söyleyen İşcan, çağdaş yöntemlerin önemine de dikkat çekiyor; “Merkezinde öğrencinin yer aldığı çağdaş yöntemler ile öğrenciler; sorgulama, problem çözme gibi beceriler elde ederken, yeteneklerini keşfedebiliyor.”

Hem çocuklar hem de ebeveynlere rehberlik ediyor

Türkiye'nin en büyük dijital öğrenme platformu olarak öğrenme süreçlerini kişiselleştirirken etkili hale getiren Doping Hafıza, İlkokul paketleri ile çocuklara merak, eğlence, keşif, akıl yürütme ve yaratıcılıkla dolu bir öğrenme deneyimi sunuyor. Doping Hafıza İlkokul paketlerinin içeriğinde yer alan oyunsallaştırılmış ve etkileşimli ders içerikleri ile çocukların merak duygusunu harekete geçirerek onların yaşam boyu öğrenme deneyimini desteklediklerini belirten İşcan, “1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri için geliştirdiğimiz paketlerin içeriğinde yer alan yapay zeka öğrenme koçu ile öğrencilerimizi başarıya adım adım ulaştırmayı hedefliyoruz. Paketlerin bire bir özel ders ve rehberlik uzmanlarıyla görüşme özelliklerinin yanı sıra veli mobil uygulaması sayesinde anlık öğrenci gelişim takibine olanak sağlıyor hem çocuklar hem de ebeveynlere bu zorlu süreçte rehberlik ediyoruz.” diye sözlerine ekledi.

Okul sıralarıyla yeni tanışan çocuklar için başarının 3 altın kuralı


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.