Yılmaz: Afet yönetiminde teknolojilerin yaygın kullanımını önemsiyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi tarafından hazırlanan “Afet Teknolojileri Raporu”nun İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Yılmaz: Afet yönetiminde teknolojilerin yaygın kullanımını önemsiyoruz
Yayınlama: 04.10.2024
1
A+
A-

Cevdet Yılmaz, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi tarafından hazırlanan “Afet Teknolojileri Raporu”nun İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısını gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Günümüzde kamu ve özel sektör arasındaki iş birliği, afet yönetimi alanında etkili çözümler geliştirmek için kaçınılmaz olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu sebeple, afet yönetiminde teknolojilerin yaygın kullanımını önemsiyoruz.  Bu kapsamda en çok önem verdiğimiz projelerden biri; afet öncesi alınacak önlemlerden, afet sonrası yapılacak iyileştirme çalışmalarına kadar her aşamada daha verimli ve hızlı kararlar alabileceğimiz, Ulusal Yapay Zeka Stratejimizde ve 12. Kalkınma Planımızda yer alan Kamu Veri Alanı projesidir.” dedi.

Bu projeyi 2025 yılına kadar tamamlayıp tüm kamu kurumlarını bu sisteme dahil etmeyi hedeflediklerini bildiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz şunları söyledi:

“Ayrıca, Türksat 5A, 5B ve yakında devreye alınacak olan Türksat 6A uydusu ile afet anında kesintisiz iletişimi sağlamak için güçlü bir altyapı kuruyoruz. AFAD tarafından geliştirilen ve kullanılan izleme, değerlendirme, iletişim ve koordinasyon sistemleri gibi teknolojilerle de afetlere etkili müdahale imkânı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu anlamda, özel sektörümüzü afet öncesi ve sonrası süreçlerde kritik fayda sağlayacak teknolojilere yatırım yapmaya davet ediyor, önemli bir rehber niteliğinde olan “Afet Teknolojileri Raporu”nun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.