Başkan Tugay: Yetenekli çocukların spor eğitimlerini biz üstleneceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ve spor kenti İzmir hedefiyle okullara spor malzemesi desteğini artırdı.

Başkan Tugay: Yetenekli çocukların spor eğitimlerini biz üstleneceğiz
Yayınlama: 04.10.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ve spor kenti İzmir hedefiyle okullara spor malzemesi desteğini artırdıklarını duyurdu.

2024-2025 eğitim öğretim sezonunda toplam 1518 eğitim kurumuna 22 buçuk milyon lira destek sağlanacak. Başkan Tugay’ın ev sahipliğinde Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila ve destek verilen okulların temsilcileri yer aldı.

Başkan Tugay, program kapsamında ilk olarak Sportif Yetenek Ölçüm Merkezi’ni ziyaret etti. 8-10 yaş arası çocukların ücretsiz olarak sportif yeteneklerinin ölçüldüğü merkez hakkında bilgi alan Başkan Tugay,  testlere giren çocuklarla sohbet etti.

Başkan Tugay: Yetenekli çocukların spor eğitimlerini biz üstleneceğiz

Yeni dönemde Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak iş birliği çerçevesinde yetenek ölçüm testinin akademik mühür alacağı belirtildi.

Başkan Tugay, “Bugün sadece spor malzemesi dağıtımı için buluşmadık. Sevgili gençlerimize, çocuklarımıza başka haberlerim de var. Burada sportif performans ölçüm merkezimiz var. Bu merkezdeki testlerde belirli bir seviyede başarı gösteren çocuklarımızı bundan sonra Büyükşehir Belediyemizin ve Büyükşehir Belediye Spor Kulübümüzün koruması altına alacağız ama aynı zamanda İzmir’deki tüm spor kulüpleriyle iş birliği yaparak, onları birer şampiyon olma yolunda sonuna kadar destekleyeceğiz.” dedi.

Başkan Tugay: Yetenekli çocukların spor eğitimlerini biz üstleneceğiz

Bundan sonra yetenekli olduğunu saptadıkları çocukların arkasında olduklarını belirten Tugay, “Eğitimlerini biz üstleneceğiz, ihtiyaç duydukları malzemeleri biz temin edeceğiz. Onların sonuna kadar gitmesi için çaba göstereceğiz.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.