Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Gümüş 12 yılın zirvesinde

İstanbul, 7 Ekim (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, gümüşün 12 yılın zirvesinde olduğunu duyurdu.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Gümüş 12 yılın zirvesinde
Yayınlama: 07.10.2024
1
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının üç haftalık yükselişin ardından yüzünü kırmızıya döndüğünü açıkladı. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Altın, üç haftalık yükselişin ardından yüzünü kırmızıya döndü. Pazartesi gününe 2.662 dolar/ons seviyesiyle başlayan sarı maden, kar satışlarıyla düşerken salı günü İran’dan İsrail’e saldırı yapılmasıyla geri yükseldi. Altın, çarşamba ve perşembe günlerini satıcılı seanslarla hafif kayıplar yaşayarak geçirirken haftanın son günü ABD’de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin oldukça üstünde duyurulmasından ve son bir buçuk ayın en yüksek seviyesine yükselen dolardan baskı gördü. Böylece altın, haftayı 2.654 dolar/ons seviyesinde tamamlarken haftalık bazda yüzde 0,2 kaybı hanesine yazdı.

Gümüş, diğer kıymetli madenlerden ayrışarak haftayı yükselişle tamamladı. Haftaya 31,74 dolar/ons seviyesinden başlayan gümüş de faiz indiriminden, artan jeopolitik risklerden ve Çin’de duyurulan teşvik paketinden destek görürken haftayı, 32,20 dolar/ons ile son on iki yılın en yüksek kapanışıyla sonlandırdı. Beyaz maden haftalık yüzde 1,8 kazanç elde ederken altın gümüş rasyosu ise 82,4 ile son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Platin, haftayı kırmızıda kapattı. Haftaya 1.004 dolar/ons seviyesiyle başlayan platin, haftayı 989 dolar/ons seviyesinden kapatarak haftalık yüzde 1,2 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum, düşüşünü üçüncü haftaya taşıdı. Haftaya 1.016 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, haftayı 1.006 dolar/ons ile tamamlayarak haftalık yüzde 0,4 kaybı hanesine yazdı.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.