Teknopark İstanbul, Uluslararası Buluş Fuarı’ndan 10 ödülle döndü

Teknopark İstanbul, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda 5 gün süren TEKNOFEST Adana ve eş zamanlı olarak düzenlenen ISIF’24 9. Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF 2024) katılarak Ar-Ge ve inovasyonun gelecek için önemine dikkat çekti. Teknopark İstanbul’un 10 firması patentli çözümleriyle ISIF’24 ten ödülle döndü.

Teknopark İstanbul, Uluslararası Buluş Fuarı’ndan 10 ödülle döndü
Yayınlama: 09.10.2024
3
A+
A-

Teknopark İstanbul, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda 5 gün süren TEKNOFEST Adana ve eş zamanlı olarak düzenlenen ISIF’24 9. Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF 2024) katılarak Ar-Ge ve inovasyonun gelecek için önemine dikkat çekti. Teknopark İstanbul’un 10 firması patentli çözümleriyle ISIF’24 ten ödülle döndü.

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak düzenlenen ve 5 yıldır Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde TÜRKPATENT, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) iş birliğinde TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirilen ISIF'24 / 9. Uluslararası Buluş Fuarı da büyük ilgi gördü. Ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST 2024, 5 günde 1 milyon 100 bin ziyaretçiyi ağırladı. Adana’daki dev etkinliklerde Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul da yerini aldı.

Savunma sanayii başta olmak üzere biyoteknoloji, yapay zekaya dayalı yazılımlar, enerji, siber güvenlik, havacılık ve uzay, ulaştırma ve finansal teknolojiler gibi alanlarda derin teknoloji içeren Ar-Ge çalışmalarına ev sahipliği yapan Teknopark İstanbul’un standı girişimci adaylarının yoğun ilgi gösterdiği noktalardan biri oldu.

Cube Forward girişimci adayları destekleme programı öğrencilerden büyük ilgi gördü

Teknopark İstanbul standında, Avrupa’nın en büyük girişimcilik merkezlerinden biri olan, Türkiye’nin ilk ve tek derin teknoloji odaklı yapısıyla inovatif iş fikirlerinin filizlenmesini sağlayan kuluçka merkezi Cube Incubation’daki destekler hakkında bilgi verildi. Özellikle Cube Forward girişimci adayı destekleme programı (stajyer programı); ortaokul, lise, üniversite ve lisans sonrası gibi farklı eğitim kademelerinden gençlerin yoğun  ilgisini çekti. Girişimcilik kültürünün beslenmesine katkı sağlayacak bir girişimci adayı yetiştirme programı olan Cube Forward, öğrencilerin ortaokuldan üniversiteye kadar olan dönemlerinde girişimci bakış açılarını geliştirmeyi, girişimlerinde başarılı olabilmeleri için gerekli teorik ve pratik bilgi, beceri ve kaynakları sunmayı amaçlıyor.

Teknopark İstanbul firmaları ISIF 2024’ten 10 ödülle döndü

Teknopark İstanbul, ülkemizin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı ISIF 2024 / 9. Uluslararası Buluş Fuarı’na her biri alanında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla önemli başarılara imza atan 10 firmayla katıldı. Patentli start-up’lara sahip teknoparklar arasında birinciliği 4 yıldır elden bırakmayan Teknopark İstanbul’un standında yerli ve milli teknolojilere çok değerli katkılar sağlayan firmalar sundukları çözümleri tanıttı.

16 ülkeden katılım sağlanan ISIF'24'te jüri tarafından yapılan değerlendirmede, 298'i yerli, 56'sı yabancı 354 buluş arasından ödül almaya hak kazananlar belirlendi. Teknopark İstanbul firmaları 10 ayrı ödül alarak büyük bir başarıya imza attı.

DeltaV Uzay Teknolojileri, Yakıt yanma hızı ve yanma kararlılığını arttıran hı̇brı̇t roket enjektörü projesiyle  uluslararası fuardaki en prestijli ödüllerden biri olan ‘IFIA Best National Ödülü’ nün sahibi oldu.

Ev ortamında idrar örneği alınarak rahim ağzı kanseri, HPV, Covid gibi hastalık ve virüslere karşı erken tanı olanağı sağlayan Bio-T Biyoteknoloji, insansız deniz yüzeyi temizleme sistemi geliştiren Iwrobotx Yazılım ve yapay zekâ tabanlı mobil ultrason teknolojisi geliştiren Pons Teknoloji, patentleri ile altın madalya kazandı.

Teknopark İstanbul, Uluslararası Buluş Fuarı’ndan 10 ödülle döndü

Araç beynini siber saldırılardan koruyan siber güvenlik sistemi geliştiren Texinsight Teknoloji, endüstriyel üretimde kullanılabilen, tek atık maddesi su olan nano gümüş üretim yöntemi geliştiren Nanosilver Kimya, arıtma altyapısı olmayan bölgelerde acil kullanıma uygun atık su arıtma sistemi üzerine çalışmalar yürüten Altınay Savunma Teknolojileri ile birden fazla rastgele nesnenin eşzamanlı olarak izlenmesini sağlayan, takip eden hedef takip ve kontrol sistemi geliştiren Yonga Teknoloji Mikroelektronik patentleri ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Deprem bölgelerinde arama-kurtarma çalışmalarında kullanabilecek hassas ses tespiti yapabilen cihaz geliştiren Quark Optical Yüksek Teknoloji ile 3 boyutlu metal yazıcılar için kaynak kafası geliştiren Alloya Teknoloji Bilişim ise patenti ile ISIF'24'te bronz madalya ile ödüllendirildiler.

ISIF'24'te ödülleri, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ve TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak takdim etti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.