CHP Genel Başkanı Özel: Çiftçi yaşatmak için yaşamak zorunda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansına katıldı.

CHP Genel Başkanı Özel: Çiftçi yaşatmak için yaşamak zorunda
Yayınlama: 16.10.2024
1
A+
A-

Özgür Özel, Ankara'da Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansını gerçekleştirdiklerini belirtti.  “Bir beka sorunu ile karşı karşıyayız.” diyen Özel,  “Çiftçi yaşatmak için yaşamak zorunda. Hepimizi yaşatmak için onun yaşaması, hepimizi doyurması için önce onun doyması lazım.”  açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın hatalı politikaları nedeniyle Türkiye’nin tarımda kendi kendisine yeten bir ülke olma unvanını kaybettiğini vurguladı. Aylık gıda harcamalarının tavan yaptığını da vurgulayan Özel, “Türkiye’de dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması, Türk-İş’in deyimiyle yeni açlık sınırı, 19 bin 830 lira. Bugün asgari ücret 17 bin lira, açlık sınırı 19 bin 830 lira. Bir kişi çalışıyorsa, o evde tek başına bile olsa zaten maaşı kiraya verse aç kalır, karnını doyursa sokakta kalır. Dört kişilik bir ailede dördü birden aç kalıyor. İki kişi çalışmıyorsa, açlık sınırının altındalar, kira ödemiyor olsalar bile” dedi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.