“Gök Kubbe” İstanbul seyircisiyle bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Lucy Kirkwood’un yazdığı, Özden Gököz’ün çevirdiği, Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği “Gök Kubbe”yi Londra ve New York’tan sonra İstanbul seyircisiyle buluşturdu.

“Gök Kubbe” İstanbul seyircisiyle bir araya geldi
Yayınlama: 17.10.2024
3
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Lucy Kirkwood’un yazdığı, Özden Gököz’ün çevirdiği, Ali Gökmen Altuğ'un yönettiği “Gök Kubbe”yi Londra ve New York’tan sonra İstanbul seyircisiyle buluşturdu.

Kadın dayanışması, adalet ve toplumsal cinsiyet rolleri üzerine düşündürücü bir yolculuk sunan oyun, 16 Ekim 2024 Çarşamba günü Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı.

Oyunun ilk gösterimine İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Oytun Askeroğlu, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Tankut Yıldız, Müdür Yardımcısı Berna Beyazkılınç Tezcan ve Haldun Dormen katıldı.

Oyunun sonunda söz alan Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever:

“Bugün burada olmayı tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Arkadaşlarımı huzurunuzda kutluyorum. Gerçekten çok keyifli bir oyundu. Kaçırmadan nefessiz izledim. 110 yaşında bu yıl Şehir Tiyatrosu. Her zaman en doğru, en iyi projelerle karşınızda olup sizlerle kucaklaştırmak için çok çaba sarf ediyoruz. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bizim için her oyun yeni bir yolculuk, yeni dostlar demektir. Yeni gelen tüm arkadaşlarımıza “hoş geldiniz” demek istiyorum. Bizi bol bol turnelerde göreceksiniz. Biz 110. yaşımızı seyircimizle, ailemizle kutlamaya karar verdik. Büyük bir Anadolu turnesine çıkmaya hazırlanıyoruz.” 

Dramaturgisini Sinem Özlek’in, müziğini Emrah Can Yaylı’nın, dekor tasarımını Barış Dinçel’in, kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu’nun, efekt tasarımını Metin Küçükyılmaz’ın, hareket düzenini Senem Oluz’un, video tasarımını Enes Altuğ Avşar’ın yaptığı, fotoğraflarını Sadi Ayan’ın çektiği oyunda; Ada Alize Ertem, Aslıhan Kandemir, Asya Kale-Deniz Şiir Boy, Ayşem Yağmur Ulusoy Göktürk, Betül Kızılok Bavli, Canan Kübra Birinci, Çağlar Polat, Demet Bozkaya Şalt, Eraslan Sağlam, Eylül Soğukçay, Ezgim Kılınç, Fatma İnan, Gözde İpek Köse, Işıl Zeynep Karaalp, Serap Öztürk, Zeliha Güney rol alıyor.

Oyun, 17-19 Ekim, 23-26 Ekim 2024 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde yer alacak.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.