Putin: BRICS kendi kendine yeten ekonomilerin bir ortaklığıdır

Moskova, 18 Ekim (Hibya) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova’daki BRICS Ekonomik Forumu’ndaki konuşmasında dış etkilerin, BRICS’in gelecekteki büyümesi üzerinde giderek daha az etkili olacağını belirtip, ””Bu esasen ekonomik egemenliktir, kendi kendine yeten ekonomilerin bir ortaklığıdır, potansiyellerini çoğaltır ve yeni fırsatlar açar” diye konuştu.

Putin: BRICS kendi kendine yeten ekonomilerin bir ortaklığıdır
Yayınlama: 18.10.2024
1
A+
A-

Putin BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) küresel GSYİH'deki payının halihazırda G7'nin payını aşmış durumda ve büyümeye devam ettiğini belirtti “Birliğimizin parçası olan ülkeler aslında küresel ekonomik büyümenin itici güçleridir. Ve küresel GSYİH'deki ana artış öngörülebilir gelecekte BRICS'te üretilecek.” diye konuştu.

BRICS Kalkınma Bankası'nın, bölgedeki ve Küresel Güney'deki büyük teknolojik ve altyapı projelerinin ana yatırımcılarından biri olması gerektiğinin altını .izen Putin “Ve elbette, kimseye karşı çıkmadan bunu geliştireceğiz, bu sadece bağımsız bir yapı. Yeteneklerini geliştireceğiz.” dedi.

Rusya'nın, ulaşım akışlarını hızla “güvenilir yabancı ortaklara” yönlendirdiğini de belirten Putin ''Kuzey Denizi Rotası ve Kuzey-Güney Koridoru, büyük endüstriyel, tarımsal ve enerji merkezlerini tüketici pazarlarıyla birbirine bağlayan kısa, karlı ticaret rotaları sağlamak için tasarlanmıştır. Limanlara karayolu ve demiryolu erişimi geliştiriliyor: “Kuzey-Güney ulaşım koridoru, Rus limanlarını kuzey denizlerinde ve Baltık Denizi'nde Basra Körfezi ve Hint Okyanusu kıyılarındaki terminallerle birleştiriyor. Bu aynı zamanda Avrasya ve Afrika kıtaları arasındaki kargo trafiğini artırmanın da anahtarıdır.” dedi.

Putin konuşmasını ''BRICS'in potansiyelinin gerçekleştirilmesi ülkelere, işletmelere ve tüm vatandaşlara “maksimum faydalar” getirecektir: “BRICS'in çalışmaları kimseye yönelik değildir. Sadece tek bir ortak hedefe yöneliktir: ülkelerimizin ve halklarımızın sürdürülebilir kalkınması ve refahı.” diye sonlandırdı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.