Küba genelinde 10 milyon kişi elektriksiz kaldı

Stockholm, 19 Ekim (Hibya) – Küba’nın elektrik şebekesi, adanın en büyük elektrik santrallerinden birinin arızalanmasının ardından Cuma günü devre dışı kaldı.

Küba genelinde 10 milyon kişi elektriksiz kaldı
Yayınlama: 19.10.2024
0
A+
A-

CBS News'un haberine göre büyük kesinti milyonlarca Kübalıyı elektriksiz bıraktı ve hükümeti dersleri askıya almak, bazı devlet işyerlerini kapatmak ve zorunlu olmayan hizmetleri iptal etmek gibi talebi azaltmak için acil önlemler uygulamaya yöneltti.

Küba enerji bakanlığı, Antonio Guiteras termoelektrik santralinin faaliyetlerini durdurmasından birkaç saat sonra, Cuma günü yerel saatle sabah 11 civarında şebekenin devre dışı kaldığını duyurdu. Devlete ait elektrik şirketi UNE'nin bazı bölgelere elektrik sağlamak için dağıtılmış üretim kullandığını ve gazla çalışan bir termoelektrik santralinin faaliyete geçtiğini söyledi.

Kübalı yetkililer, Perşembe günü geç saatlerde başlayan elektrik kesintisinde akşamın erken saatlerinde yoğun saatlerde 1,64 gigavat elektriğin kesildiğini, bunun da o zamanki toplam talebin yaklaşık yarısı olduğunu söyledi.

Başbakan Manuel Marrero sosyal medyada “Eyaletin en üst kademelerinden bu enerji sorununu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz,” diye yazdı. “Hizmet yeniden sağlanana kadar dinlenmeyeceğiz.”

Marrero, günün erken saatlerinde ulusal televizyonda yaptığı özel bir konuşmada hükümetin “halk için enerji sağlamak amacıyla ekonomik faaliyetleri durdurduğunu” söyledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.