İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü

Ankara, 19 Ekim (Hibya) – İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü
Yayınlama: 19.10.2024
1
A+
A-

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Esmaeil Baghaei, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ikili ilişkiler hakkında verimli ve yol gösterici görüşmeler yaptığını açıkladı.

İki bakanın ayrıca, İsrail rejiminin devam eden yasa dışı faaliyetleri ve suçları bağlamında bölgedeki durumu değerlendirdiğini belirten Baghaei, şunları söyledi:

“İran ve Türkiye, ekonomik, siyasi ve güvenlik alanlarda ilişkilerini ve işbirliklerini güçlendirme konusunda kararlıdır. İki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'ni daha aktif hale getirme konusunda mutabık kalmıştır.”

Baghaei, “Taraflar, İsrail rejiminin Gazze ve Lübnan'daki soykırım ve saldırılarını şiddetle kınayarak, bölgede ve dünyada, İsrail’in savaş çığırtkanlığına ve masum insanların katledilmesine karşı ciddi adımlar atılması, Gazze ile Lübnan’daki yerinden edilmiş insanlara insani yardım gönderilmesi çağrısında bulundular.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.