TUSAŞ'a Terör Saldırısı! Şehit ve Yaralılar Var

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tesislerinde meydana gelen patlama ve silah sesleri, büyük bir terör saldırısının işareti oldu. Olayın ardından bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada saldırının bir terör eylemi olduğunu doğruladı ve şehitler ile yaralıların bulunduğunu belirtti.

TUSAŞ'a Terör Saldırısı! Şehit ve Yaralılar Var
Yayınlama: 23.10.2024
3
A+
A-

Olayın Detayları:

TUSAŞ tesislerinin giriş kapısında bir patlama yaşanmasının ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik gerekçesiyle personelin sığınaklara yönlendirildiği bildirildi. Çatışmanın bir süre devam ettiği belirtilirken, güvenlik güçleri bölgedeki duruma müdahale ediyor.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bir ticari aracın patlatıldığını ve bir grup teröristin tesislere girmeye çalıştığını belirtti. İçeri sızan teröristlerden 1-2 kişinin çatışmaya girdiği ve operasyonların sürdüğü ifade edildi.

Resmi Açıklamalar:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, olaya dair yayılan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı ve kamuoyunun sadece resmi kaynaklardan gelen açıklamaları dikkate alması gerektiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonucunda maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

TUSAŞ PATLAMA, TUSAŞ TERÖR SALDIRISI
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.