Başkan Köksal: Tescil edilmiş ürünlerimizi 100’e çıkarmayı, hatta geçmeyi hedefliyoruz

Afyonkarahisar Belediyesi, Travel Expo Ankara 7. Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda şehrin coğrafi işaretli lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

Başkan Köksal: Tescil edilmiş ürünlerimizi 100’e çıkarmayı, hatta geçmeyi hedefliyoruz
Yayınlama: 15.11.2024
3
A+
A-

Fuarın açılışından sonra gerçekleşen panelin ikinci oturumuna konuk olan Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrimizin coğrafi işaretli ürünlerini tanıtarak şehrin zengin lezzetlerini ve gastronomi kültürünü tüm Türkiye’ye tanıttı. Düzenlenen fuarda 14-17 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek belediye standında, şehrin lezzetleri vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Travel Expo Ankara 7. Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda Belediye Başkanları Paneli’nin 2. oturumuna konuk olan Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrimizin gastronomi alanında Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Valisi ve Belediye Başkanının kadın olduğu Türkiye’deki tek il olduğunu söyleyen Başkan Köksal, “Bilinen 3500 yıllık geçmişinde, Hititler, Frigler, Lidyalılar ve Persler gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir şehir Afyonkarahisar. Aynı zamanda Selçuklu ve Osmanlı döneminin en önemli şehirleri arasında yer almıştır. Ve tabi ki Cumhuriyet tarihine baktığımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Büyük Taarruz Mücadelesinin zaferle sonuçlandığı, cumhuriyetin kazanıldığı topraklar. Bu noktada Kocatepe çok büyük bir önem arz ediyor.” dedi.

UNESCO tarafından tescil edilmiş ve korunması gerekli Dünya Kültürel Miras listesine alınmış bir Ulu Cami’den ve bu durumu çok önemsediklerini dile getiren Başkan Köksal, “Bu durum dünya turizmi açısından son derece önemli. Bu konuda da gerekli tanıtımları yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Türkiye’deki 3 gastronomi şehrinden birinin Afyonkarahisar olduğunu söyleyen Başkanımız Burcu Köksal, “Biz 2019 yılında UNESCO’ya yaptığımız ilk başvuru sonucunda, aynı yıl 31 Ekim tarihinde gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olduk. Bu yıl düzenlenen Gastronomi Festivalimiz, en yüksek düzeyde katılımcının ağırlandığı festival oldu. 3 gün boyunca 450 bin katılımcı festivalimize ziyaret etti. Afyonkarahisar deyince herkesin aklına lokum, sucuk, haşhaş geliyor ama çok daha fazla ürünlerimiz var. Bugüne kadar 42 tane ürün tescil edilmiş durumda. Biz bu rakamı 100’e çıkarmayı, hatta geçmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.