Naim Babüroğlu yeni kitabı Yalanlar ve Gerçekler/Büyük Tehlikenin Eşiğinde’de göçmen sorunundan terörle mücadele ve ulusal çıkarlara, Milli Mücadele’den Padişah Vahdettin ve Lozan’a kadar pek çok farklı konu başlığında doğru bilinen yanlışlara dikkat çekiyor.
Akademisyen, emekli asker ve yazar Naim Babüroğlu, Cumhuriyet tarihinden ve güncel politikadan yakıcı konu başlıklarına cesurca yorumlar getirdiği yeni kitabı Yalanlar ve Gerçekler’de olayların nedenini, niçinini anlama ve sağlıklı bir sonuca ulaşma çabası içerisine giriyor. Kitaptaki konu başlıkları ise şunlar: Göçmen Sorunu ve Türkiye’yi Bekleyen Büyük Tehlike; Terörle Mücadele ve Ulusal Çıkarlar; Terör Örgütü Devletçiği Nasıl Kuruldu?; Batı Ülkelerinin Kürt Politikası ve Türkiye; Sultan Abdülhamid; Padişah Vahdettin; Millî Mücadele’yi Padişah Vahdettin mi Başlattı?; Lozan Gerçekten Hezimet mi Yoksa Başarı mı?; Batı Gelişirken, Müslüman Ülkeler Neden Geri Kaldı?; Diktatörlerin Portresi. Naim Babüroğlu’nun yeni kitabı Yalanlar ve Gerçekler/Büyük Tehlikenin Eşiğinde, İnkılap Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Arka kapak yazısı ise şu şeklilde:
''Bugünün tarihi yazıldığında gelecek kuşakların, bugünlerde yaşanan gerçekleri bilme hakkı var.
Türkiye’nin güney sınırı, terör üreten bir coğrafyaya dönüştürülmüştür.
Suriye’de sınıra yakın bölgede yuvalanan El Kaide türü terör örgütleriyle Türkiye, Küçük Afganistan’la komşu durumuna getirilmiştir.
Dünyada en fazla göçmeni barındıran ülke olan Türkiye, demografik yapının değişimi tehlikesiyle yüz yüze kalmıştır.
Yozlaşmanın yaygınlaştığı, cehaletin bilgeliğin yerini aldığı toplumda güneş batarken, bilgi ve liyakat artık gereksizdir…
Tarih, stratejik körlük ve kişisel ihtiras uçurumlarıyla, stratejik öngörü ve diplomatik olgunluk zirveleri arasında gidip gelen bir yolculuğun öyküsüdür.
“Tanrı, iradesini hâkim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar” demişti, İtalyan düşünür, Giordano Bruno, 1600’lerde…
Belgeler ışığında, “Yalanlar ve Gerçekler…”
SANAYİ HABER AJANSI
SANAYİ HABER AJANSI