Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın Danışma Merkezi ile Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi iş birliğiyle, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Hasanoğlan Kadınlar Lokali üyelerine “Kil ile Sanat Terapisi Atölyesi” düzenlendi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın Danışma Merkezi ile Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi iş birliğiyle Hasanoğlan Kadınlar Lokali üyelerine yönelik “Kil ile Sanat Terapisi Atölyesi” düzenlendi.
Atölye boyunca katılımcılar, kilin doğası, şekillendirme teknikleri ve yaratıcı süreç hakkında bilgi edindi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü çok önemsediklerini ve bugüne özel birçok faaliyette bulunduklarını söyleyerek, “Bugün Hasanoğlan Kadınlar Lokali üyelerimiz için özel bir etkinlik düzenledik. Daha önce hiç müzeye gitmemiş, herhangi bir kültürel etkinliğe katılmamış üyelerimizi tercih ettik. Ankara’nın çeşitli yerlerinde özellikle kırsal kesimde yaşayan kadınlarımız için etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirdik. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların psikolojik, sosyal gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu yüzden kadın lokali üyelerimizi çeşitli dönemlerde bu tür faaliyetlerden yararlandırıyoruz” dedi.
Sanat terapisinin bireylere duygusal, fiziksel, biyolojik, ruhsal olarak destek olan bir terapi imkanı sunduğunu vurgulayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Psikolog Ceylan Tekin Köse de şu bilgileri verdi:
“Kil atölyesi ile birlikte insanlar, kile dokunarak şekil vererek, yaratıcılığını ön plana çıkararak çocukluğumuzda oynadığımız o çamur dokusunu tekrardan hatırlayarak duygusal olarak kendilerini daha iyi hissediyor ve duygularını dışa vurmaları için bir araç olarak kullanıyor. Katılımcılar ile kendilerinin güçlü kaynakları neler, içsel kaynakları neler? Biraz bunu konuştuk. Rengi olsaydı, şekli olsaydı neye benzerdi, bir kokusu olur muydu? Biraz bunu imajine etmek istiyoruz daha sonra kil ile birlikte o güçlü yanlarını ortaya koyabilecek bir eser çıkarıyorlar ortaya ve o eseri evlerine götürüyorlar.”
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ