Düzce Üniversitesi’nin arıcılıkla ilgili yaptıkları araştırma sonuçları paylaşıldı

Düzce, 2 Aralık (Hibya) – Düzce Üniversitesi’nde arıcılık ve arı ürünleriyle ilgili yapılan bilimsel araştırma sonuçları, 8. Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’nde sektör paydaşları ve arıcılar ile paylaşıldı.

Düzce Üniversitesi’nin arıcılıkla ilgili yaptıkları araştırma sonuçları paylaşıldı
Yayınlama: 02.12.2024
3
A+
A-

Düzce Üniversitesi’nde arıcılık ve arı ürünleriyle ilgili yapılan bilimsel araştırma sonuçları, 8. Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’nde sektör paydaşları ve arıcılar ile paylaşıldı.

8. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’ne Düzce Üniversitesi’ni temsilen katılan; Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Düzce Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Münir Uçak, Öğr. Gör. Dr. Tuğçe Çaprazlı ve Songül Bir, arıcılık ve arı ürünleriyle ilgili olarak Düzce Üniversitesi’nde yapılan bilimsel araştırma sonuçlarını sektör ve arıcılar ile paylaştı.

Düzce Üniversitesi’nin arıcılıkla ilgili yaptıkları araştırma sonuçları paylaşıldı

Düzce Üniversitesi akademisyenleri kongrede; “Islah ve Seleksiyonun Programının Tescilli Yığılca Bal Arısı (Apis mellifera anatoliaca L.) Ekotipinin Sezonal Performansına ve Arıcılık Faaliyetlerine Etkisi”, “Apiair'in (Beehie Air) Kimyasal Bileşiğinin Tanımlanması ve Sıçanların Biyokimyası Üzerindeki Etkileri”, “Bal Arısı Zehri Üretiminde Cihaza Bağlı Sağlığı Tehdit Eden Kontaminasyon Riski”, “Düzce İli Bal Arısı Biyoçeşitliliğinin ND2 Gen Bölgesi ve Morfometrik Yöntemler ile İncelenmesi”, “Türkiye Arıcılık Faaliyetleri ve Uygulanmalarında İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)” sunumlarıyla programa katkı sağladı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.