Diyarbakır, 7 Aralık (Hibya) – Şair, yazar ve gazeteci Yılmaz Odabaşı, Diyarbakır Mezopotamya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide edebiyatın toplumdaki yeri, kültürel değerlerin korunması ve bugünün gençliğine yönelik düşüncelerini dile getirdi.
Diyarbakır Mezopotamya Kongre ve Kültür Merkezi; Diyarbakır 8. Kitap Fuarı kapsamında şair, yazar ve gazeteci Yılmaz Odabaşı’nın katılımıyla gerçekleştirilen bir söyleşiye ev sahipliği yaptı.
Yılmaz Odabaşı, söyleşide edebiyatın toplumdaki yeri, kültürel değerlerin korunması ve bugünün gençliğine yönelik düşüncelerinden bahsetti.
Söyleşide, kültürel sohbetlerin ve edebiyat buluşmalarının azaldığına dikkat çeken Odabaşı, “Şehirlerde kültürel sohbetler azaldı. Üç kişi edebiyat için bir araya gelemiyor. Yazarların, şairlerin bir masa etrafında toplanıp konuşacakları bir edebiyat ortamı yok. Edebiyatın yalnızlaştırıldığı bir dönemdeyiz.” dedi.
Odabaşı, konuşmasında edebiyat tutkunu İhsan Biçici’nin hikayesinden bahsedip, onun kitap sevgisine vurgu yaparak, şunları ifade etti:
“İhsan Biçici çok özel bir hikayedir. Hayatı boyunca bütün parasını kitaba yatırdı. Bir ev, araç, gayrimenkul almadı; tüm varı yoğu kitaplarıydı. Yaşlanınca çok zor duruma düştü. Biriktirdiği tüm hazinesi olan kitapları verecek bir yer bulamadı. Kendisi vefat ettikten sonra o kitaplar dağıtıldı. Şimdi sorarım, bu kitaplara bizler neden sahip çıkamadık?”
Katılımcılardan ilgi gören söyleşide Odabaşı, gençliğe ve topluma bir kişilik, bir duruş, bir edebiyat bırakmak istediğini söyledi.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ