Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, teknik gezi ve incelemeler kapsamında MASKİ Genel Müdürlüğü İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisini ziyaret etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde kapsamlı bir revizyon, bakım, onarım ve tadilat çalışması gerçekleştirecek.
Tesiste yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Murat Nalçacı, “Deprem öncesinde tesisimizde hummalı bir çalışma vardı. Bakım, onarım, tadilat ve yenileme çalışmalarımız devam ediyordu. Malumunuz büyük bir deprem yaşadık. Tesisimizde zarar gördü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın girişimleri neticesinde kredi ve hibelerle tesisimiz için yaklaşık 250 milyon TL’ye mal olacak bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Kısa bir süre yenilenme kaynaklı bir sıkıntı yaşanabilir. Gereken çalışmalar yapıldıktan sonra Türkiye’nin en iyi çalışan tesisi haline geleceğiz” dedi.
Başkan Gürkan: Günümüz teknolojisine göre modernize edilecek
Asrın felaketinin ardından Battalgazi ilçesi’nde bulunan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin de büyük zarar gördüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, dönemin şartlarına göre inşa edilen arıtma tesisini modernize etmek için yenileme çalışması yapıldığını söyledi. Günümüz teknolojisine göre revizyon yapılacağını ifade eden Başkan Gürkan, “MASKİ Genel Müdürümüz, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanımız, muhtarlarımızla beraber arıtma tesisimizin yapılan, tamir ve tadilatı görüp, değişen aksamlarıyla ilgili yapılan çalışmaları incelemek maksadıyla ziyaretlerde bulunduk. Arıtma tesisimiz 6 Şubat depreminde ağır bir şekilde etkilendi. Havuzlar çatladı. Bunların tadilatları yapıldı. 20 sene önce açılan bir tesisimiz o dönemin teknolojisi kullanılarak inşa edilmiş. Elektrik tasarrufu ve verimlilik anlamında günümüz teknolojisine uygun hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Arıtma Tesisimizin makine aksamı değiştiriliyor. Bu çalışmalarımızın maliyeti yaklaşık 250 milyon. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra koku sıkıntısı ortadan kalkacak, çamurun kurutulması sağlanacak ve elektrik enerjisinde tasarrufu sağlayacağız. Geçtiğimiz sene burada GES kurmuştuk. Güneş Enerjisi santralimiz ile arıtma tesisimizin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini karşılayacağız.” dedi.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ