A1 Capital: Borsa İstanbul, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısı ardından düşüşle girdi

İstanbul, 3 Ekim (Hibya) – A1 Capital, Borsa İstanbul’un, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısı gelmesinin ardından da ilk işlem gününe düşüşle girdiğini bildirdi.

A1 Capital: Borsa İstanbul, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısı ardından düşüşle girdi
Yayınlama: 03.10.2024
4
A+
A-

A1 Capital'in değerlendirmesine göre, Borsa İstanbul, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısı gelmesinin ardından da ilk işlem gününe düşüşle girdi.

Değerlendirmede şu bilgiler verildi:

“Gün boyunca zayıf seyir hakim iken, kapanışa doğru satış baskısı arttı. Endeks, dün 30.75 puan düşüşle 9320 puandan güne başladı. Gün sonunda da yüzde3.62 değer kaybı ile 9012 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 9012-9339 bandında hareket gözlendi.

“Borsa İstanbul, 83.59 milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 6 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 93 şirket negatif olarak kapattı.

“En çok düşen sektör endeksi; “Bankacılık, Mali ve Holding-Yatırım” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Koza Altın İşletmeleri hissesinden, en yüksek negatif etki ise; Akbank, Sabancı Holding ve Yapı Kredi Bankası hisselerinden geldi.

“Önceki günkü para çıkışı ve günlük hacim artışı ile desteklenmeye devam eden güç kaybı devam etmekte. Teknik göstergelerdeki bozulmalar sürmekle beraber 200 günlük ortalamasının altında seyrini koruyor.

“Son altı işlem günündeki art arda gelen sert geri çekilmelerle günlük ve saatlik grafiklerinde kısa vadeli indikatörleri aşırı satım yani destek bölgelerine ulaşmış durumda. Buna ek olarak günün en düşük seviyesinden kapanmış olması da olumsuz görünümü destekliyor.

“Ağustos ayında 9733 seviyelerinden başlayan düşen trendin üzerinde tutunamayan endekste, geri çekilme serisinin devamı halinde 8920 seviyesini ara destek olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınamaması halinde 8850 seviyesine kadar düşüş beklenebilir.

“Tepki alımlarının gelmesi durumunda ilk ara direnç olarak gördüğümüz 9165 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını takip edeceğiz.

“Bu direncin üzerinde kalındığı zaman ise 9275 seviyesine kadar ilk etapta hareketin devamı görülebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.