A1 Capital’den VİOP teknik analizi

İstanbul, 2 Ekim (Hibya) – A1 Capital’in raporuna göre sözleşme negatif kapanış serisini 5’e çıkardı ve değer
kaybını sürdürdü.

A1 Capital’den VİOP teknik analizi
Yayınlama: 02.10.2024
1
A+
A-

A1 Capital, bu hafta başında 22 günlük ortalamasının da altına düşen sözleşmenin hem 22 hem de 50 günlük ortalamasından negatif olarak uzaklaşmaya devam ettiğini bildirdi. Raporda şu değerlendirmeler yer aldı:

“Güne sınırlı geri çekilmeyle başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi saat 16:00’dan sonra yoğun bir satış baskısına uğradı. Sonrasında her ne kadar toparlanma eğilimleri gösterse de bu eğilimler zayıf kaldı ve sözleşme günü %3.44 değer kaybı ile 10688 seviyesinden tamamladı. Böylelikle sözleşme negatif kapanış serisini 5’e çıkardı ve değer kaybını sürdürdü.

Bu hafta başında 22 günlük ortalamasının da altına düşen sözleşme hem 22 hem de 50 günlük ortalamasından negatif olarak uzaklaşmaya devam etti. Haberlere baktığımız zaman ise önce ABD’nin İran’ın İsrail’e saldırı yapacağını bildirmesi ardından da sırasıyla gelen saldırılar olduğunu gördük. Ardından yine İsrail’e düzenlenen saldırılar ve Biden’ın ABD ordusuna İsrail’e yardım emri vermesi ile artan bir makrosiyasal gerginlik gördük. Bu doğrultuda Amerikan Borsalarında değer kayıpları gözlemledik.

Sonrasında “İran Dışişleri Bakanı Arakçi: İsrail rejiminin karşılık vermemesi halinde operasyonumuz sona ermiştir” açıklaması biraz yumuşama sinyali gibi gözükse de ABD’nin İsraile olan desteği ve İsrail’in karşılık verme tehditi gerilimin tırmanabileceğini düşündürüyor. Negatif kapanış serisinin 5 güne çıkması ile beraber teknik göstergelerin de negatif görüntüsünü sürdürdüğünü görüyoruz.

Hem orta hem de kısa vadeli göstergelerin SAT sinyali sürüyor. Ancak kapanışa doğru gelen sınırlı yükselişin bazı kısa vadeli indikatörlerin aşırı satım yani destek bölgesinde AL sinyali üretmese de yönünü yukarı çevirdiğini gözlemliyoruz. Beklentimiz doğrultusunda, sözleşmenin bir önceki yükselen kanal başlama noktası olan 10581 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir.

Satış baskısının sürmesi durumunda ise 10250 ve 10000 seviyeleri ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Ancak kısa vadeli indikatörlerin aşırı satımda olması ve önemli bir destek seviyesine yakınlık ile tepki alımlarının başlaması durumunda ise 11111 ve 11500 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.