AB: Rus varlıklarından 1,4 milyar Euro Ukrayna için hava savunması ve mermilere harcandı

Brüksel, 17 Eylül (Hibya) – Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis Avrupa Parlamentosu toplantısında AB’de dondurulmuş Rus egemen varlıklarından elde edilen ilk gelirler, öncelikle Ukrayna için hava savunma malzemeleri ve mühimmat ödemelerine gittiğini açıkladı.

AB: Rus varlıklarından 1,4 milyar Euro Ukrayna için hava savunması ve mermilere harcandı
Yayınlama: 17.09.2024
3
A+
A-

Valdis Dombrovskis “Hareketsiz Rus varlıklarının olağanüstü geliriyle ilgili ilk dilim zaten tahsis edildi; 1,4 milyar avro, öncelikle top mermileri ve hava savunma sistemleri olmak üzere en gerekli malzemeleri ödemek için Avrupa Barış Fonu aracılığıyla gönderildi,” dedi.

Ağustos ayının sonlarında, AB Dışişleri Bakanı Josep Borrell, AB'nin Rusya'nın dondurulmuş varlıklarından elde edilen ilk 1,4 milyar avroluk geliri Ukrayna'ya askeri malzeme ödemeleri için transfer ettiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Dmitry Peskov bu eylemleri hırsızlık olarak nitelendirdi ve yasal sonuçları olacağını vurguladı.

Ukrayna'da özel askeri operasyon başladıktan sonra Avrupa Birliği ve G7 ülkeleri Rusya'nın döviz rezervlerinin neredeyse yarısını, yaklaşık 300 milyar avroyu dondurdu. 200 milyar avrodan fazlası AB'de, çoğunlukla dünyanın en büyük takas ve ödeme sistemlerinden biri olan Belçika Euroclear'ın hesaplarında bulunuyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.