ABD Başkanı Biden: Nasrallah’ın ölümü birçok kurbanı için bir adalet ölçüsüdür

Washington, 28 Eylül (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail hava saldırısı sonucu ölümünün, binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil de dahil olmak üzere birçok kurbanı için bir adalet ölçüsü olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Biden: Nasrallah’ın ölümü birçok kurbanı için bir adalet ölçüsüdür
Yayınlama: 28.09.2024
1
A+
A-

ABD Başkanı Biden, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından açıklama yaptı.

Nasrallah ve liderliğini yaptığı Hizbullah’ın 40 yıllık bir terör döneminde yüzlerce Amerikalıyı öldürmekten sorumlu olduğunu belirten Biden, “İsrail hava saldırısı sonucu ölümü, binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil de dahil olmak üzere birçok kurbanı için bir adalet ölçüsüdür.” dedi.

Biden, Nasrallah'ı öldüren saldırının, Filistin İslami Hareketi’nin 7 Ekim 2023 tarihindeki katliamıyla başlatan çatışmanın daha geniş bağlamında gerçekleştiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“ABD, İsrail'in Hizbullah, Filistin İslami Hareketi, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını tam olarak desteklemektedir. Sonuç olarak, amacımız diplomatik yollarla hem Gazze'de hem de Lübnan'da devam eden çatışmaları azaltmaktır.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.