Ahmet Pura, 12’nci Kez Dünya Reklamverenler Federasyonu Yönetim Kurulu’nda

Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) tarafından düzenlenen Global Marketer Week (Küresel Pazarlama Haftası), 14 Mayıs’ta Toronto’da başladı. Global Marketer Week’24’ün ilk gününde gerçekleştirilen WFA 71. Genel Kurulu’nda, Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, 12’nci kez WFA Yönetim Kurulu’na seçildi.

Ahmet Pura, 12’nci Kez Dünya Reklamverenler Federasyonu Yönetim Kurulu’nda
Yayınlama: 20.05.2024
1
A+
A-

Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) tarafından her yıl farklı bir şehirde organize edilen ve geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen Global Marketer Week’e (Küresel Pazarlama Haftası), bu yıl Kanada’nın Toronto şehrinde gerçekleşiyor. Dünyanın en önemli pazarlama etkinliklerinden biri olan Global Marketer Week’24’ün ilk gününde gerçekleştirilen, WFA 71. Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Reklamverenler Derneği (RVD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, 12'nci kez Dünya Reklamverenler Federasyonu Yönetim Kurulu’na seçildi. Pura, Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek Türk üye olarak yeni dönemde de görevine devam edecek.

Reklam dünyasını temsil eden küresel bir dernekte görev almanın, reklam sektörü ve Türkiye adına çok önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Pura, “Bu iş birliği içinde Dünya Reklamverenler Federasyonu’ndan öğrendiklerimiz ve onlara aktardığımız örnek çalışmalarımız verimli bir model oluşturuyor. ‘Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ projemizin küresel Unstereotype Alliance ile Türkiye’de iş birliğine dönüşmesi, cross-media ölçümü, yani tüm mecra ölçümlerinin tek çatı altında buluşması, reklamda erişilebilirlik, iklim krizi ve sürdürülebilirlik özelindeki projeler, bu yıl ortak çalışmalarımız olacak. Yönetim Kurulu’ndaki bu uzun süreli görevimiz, güçlü iş birliğimizi daha da verimli kılıyor. Dünya Reklamverenler Federasyonu, iyi ki hayatımızda var” dedi.

Reklamverenlerin ortak hedefleri için çalışan tek küresel organizasyon olan Dünya Reklamverenler Federasyonu, dünya çapında en büyük pazarları ve pazarlamacıları bir araya getirerek, yıllık yaklaşık 900 milyar dolar olan küresel reklam ve pazarlama iletişimi harcamalarının yüzde 90'ını temsil ediyor.

Reklamverenler Derneği Hakkında:

Kurulduğu 1992 yılından beri, reklam sektörünün sağlıklı işleyişi ve gelişimi için öncülük eden, reklamda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına oluşturduğu kurul ile önemli başarılara imza atan Reklamverenler Derneği, reklamveren – medya – reklam ajansı üçgeninde işleyişi yenileyerek güçlendirmenin yanı sıra, reklam sektöründeki problemlere yepyeni çözümler getirerek gerekli değişimleri başlatma; sistemlerin ve süreçlerin sağlıklı ilerlemesi için etkili adımlar atma misyonuyla hareket eder.

Reklamverenler Derneği, reklam sektörünün gelişimi için öncülük etmek amacıyla, markalaşma ve pazarda yaşanan problemlere odaklanmayı; sektörün ileri gelenlerini bir araya getirerek sorunları çözüme ulaştırmayı ve reklamverenleri sektörel gelişmelerden haberdar etmeyi hedefler, gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde ve etkili olduğu tüm alanlarda sektörün yapısına uygun olarak, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket eder.

Reklamverenler Derneği, global ve yerel güçlü markalardan oluşan 90’dan fazla üyesi ile, reklam sektörünün etkin ve en geniş temsiliyetine sahip sivil toplum kuruluşlarından biridir.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.