Al-Sadaf Porselen üretime başladı

Al-Sadaf Porselen şirketinin Kerkük’teki fabrikasında, üretim başladı.

Al-Sadaf Porselen üretime başladı
Yayınlama: 19.05.2024
6
A+
A-

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Şirketimiz, Aralık 2023'te sermayesine yüzde 49 oranında iştirak ettiği Al-Sadaf Porselen'in Kerkük'teki fabrikasında üretim başladı. Yıllık 2,5 milyon metrekare mat ve parlak porselen plaka üretim kapasitesine sahip tesiste, ilk etapta, Irak pazarının ihtiyaç duyduğu 60×120 santimetre ve 60×60 santimetre ölçülerindeki 8 seride porselen karo üretimi yapılacak. Yeni yatırımla, Irak pazarında Kalebodur markasının bilinirliğinin artırılması, Türkiye'den tedarik edilecek diğer ürünlerle kaldıraç etkisinin yaratılması hedeflenmektedir. 

Irak'taki yerel üretimin, başlangıçta, net satışlara katkısının yıllık yaklaşık 20 milyon dolar olması beklenmektedir. Mevcut yıllık 2,5 milyon metrekare üretim kapasitesinin pazarın ihtiyaçları doğrultusunda önümüzdeki süreçte 7 milyon metrekareye çıkartılarak, ürün ebat ve serilerinin daha da zenginleştirilmesi planlanmaktadır. Şirketimiz, Türkiye'de kurulu yılda 56 milyon metrekare üretim kapasitesiyle ülkemizin 1., Avrupa'nın 5., dünyanın da 17. en büyük seramik kaplama malzeme üreticisidir.''


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.