Alagöz: Hayvancılığı bitirme noktasına getirdiklerinden haberi yok

Zafer Partisi Kalkınma Politikaların Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Mehmet Alagöz, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın “25 bin Afgan giderse hayvancılık biter” sözlerine yanıt verdi.

Alagöz: Hayvancılığı bitirme noktasına getirdiklerinden haberi yok
Yayınlama: 09.07.2024
4
A+
A-

Prof. Dr. Mehmet Alagöz açıklamasında, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “25 bin Afgan giderse hayvancılık biter” demiş. Sayın Bakan; Afganların sınırdan kaçak bir şekilde, kanunsuz bir şekilde ülkeye geldiklerinden bahsetmiyor, yem fiyatlarının ne kadar yüksek olduğunu görmek istemiyor, canlı hayvan ve karkas et ithalinin hayvancılığın önündeki en önemli tehdit olduğunu düşünmüyor. Herhalde hayvancılığı bitirme noktasına getirdiklerinden haberi yok.” dedi.

Zafer Partisi'nin süt hayvancılığını destekleyeceğini belirten Alagöz, “Zafer Partisi süt hayvancılığını destekleyecek, 1 kilo çiğ süt fiyatını 1,5 kilo yem fiyatının üzerinde belirleyecek, çobanların SGK sistemine dahil edecek ve canlı hayvan ve karkas et ithalini zorlaştıracaktır. Tabii ki ülkemizdeki kaçak yabancıların tamamını öncelikle gönderecektir.” ifadelerine yer verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.