Alanya, 8 Eylül (Hibya) – Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Almanya’daki kardeş şehir Gladbeck’te düzenlenen Elma Festivali’ne katıldı.
Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletine bağlı Gladbeck şehrinde, 1946 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen Elma Festivali, bu yıl 35. kez büyük bir coşkuyla kutlandı. Festivale katılan şehirler arasında Alanya da yer aldı. Etkinlikler kapsamında Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, festivale katılan Gladbeck – Alanya Dostluk Derneği standını ziyaret etti. Festival alanını Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın ile birlikte gezen Başkan Özçelik, Gladbeck'te yaşayan Alanyalılarla sohbet etti.
Kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlendirmek için çalışmalara başladıklarını belirten ve Alanya’nın 20’den fazla Avrupa şehriyle kardeş şehir anlaşması bulunduğunu hatırlatan Başkan Özçelik, “Bu yıl itibariyle kardeş şehirlerimizle ilişkilerimizi daha aktif hale getiriyoruz. Bugün burada Gladbeck’teyiz ve diğer ekiplerimiz ise Litvanya’da temaslarda bulunuyor. Önümüzdeki hafta Polonya’da olacağız. Amacımız, bu ilişkileri en yüksek seviyeye taşımak ve karşılıklı fayda sağlayacak projeler geliştirmektir. Gelecek yıl gerçekleştirilecek Elma Festivali’ne Alanya Belediyesi olarak daha kapsamlı katılmak istiyoruz. Kardeş şehirlerimizde Alanya ve Türk kültürünü tanıtmak, Alanyamızın turizmine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Pandemi ve siyasi gelişmeler nedeniyle zayıflayan kardeş şehir ilişkilerimizi yeniden canlandıracağız. Alanya’mızın Avrupa genelinde 20’den fazla kardeş şehri var. Tüm kardeş şehirlerimizle ilişkilerimizi en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Gladbeck Belediye Başkanı Bettina Weist, festival kapsamında, Gladbeck-Marcq en Barœul kardeş şehirlerinin 60’ncı yılı onuruna resepsiyon düzenledi. Gladbeck Belediyesi’nde gerçekleştirilen organizasyona; Alanya, Schwechat, Enfield, Marcq en Barœul, Wodzisław Slaski şehirlerinin Belediye Başkan ve temsilcileri katıldı. Elma Festivali’ne katılım sağlayan tüm kardeş şehir Belediye Başkanlarına ve temsilcilerine teşekkür eden Weist, “Her yıl farklı ulusların bir araya geldiği, şehir dostlukları ve çalışma düzeyinde nasıl etkileşimde bulunduğumuz, birbirimizden nasıl öğrendiğimiz ve faydalandığımız güzel bir manzara. Saygı ve hoşgörü temel değerlerdir. Bu değerler, şehirler arası dostluklarımızın da temelini oluşturur. Farklılıkların nasıl tamamlayıcı olabileceğini, çeşitliliğin nasıl bir zenginlik haline gelebileceğini her zaman gösteriyoruz. Bu yılki yoğun çalışma görüşmeleri, daha fazla ortak proje için birçok fikir ve öneri ile çıktığımızı gösterdi. İnsanları bir araya getiren projeler oldu” diye konuştu.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ